Educació

Casasús, ‘honoris causa’ per la UdG

El periodista i professor Josep Maria Casasús rebrà aquesta distinció per la seva carrera en la recerca, la docència i la cultura

La Universitat de Girona (UdG) proclamarà doctor honoris causa el periodista, catedràtic emèrit del departament de comunicació i síndic de greuges de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Josep Maria Casasús. A proposta del departament de filologia i comunicació, la UdG reconeixerà l’extensa trajectòria de Casasús en els àmbits de la recerca, la docència i la cultura en un acte solemne que tindrà lloc el 17 de juny a l’Aula Magna Modest Prats.

Gran trajectòria

Nascut a Barcelona l’any 1944, Josep Maria Casasús i Guri és degà fundador dels estudis de periodisme de la UPF. La seva trajectòria professional en els mitjans de comunicació catalans ha estat molt àmplia. Va ser sotsdirector i defensor del lector a La Vanguardia, redactor en cap al ja desaparegut Tele/eXpress i a Catalunya-Express i articulista a El Punt Avui, Serra d’Or, Revista de Catalunya, L’Avenç i Via Empresa. Actualment, i des del 2012, col·labora amb el diari Ara, on publica diàriament la secció “Abans d’ara”.

Josep Maria Casasús s’afegeix a altres personalitats distingides per la UdG des que l’any 1997 es va investir el psicòleg Jerome S. Bruner com el primer doctor honoris causa de la universitat.

Les darreres concessions d’aquest reconeixement van ser abans de la crisi provocada per la pandèmia, amb el reconeixement del químic teòric Evert Jan Baerends, l’ecòleg Sovan Lek i el flamant Premi Nacional de Cultura, el poeta i pintor Narcís Comadira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós