Educació

equipaments

Educació crea una escola nova i tres instituts escola

El centre de primària serà a Salt, als mòduls on hi havia el CEIP Deveses

Els altres equipaments es faran a Besalú, Verges i Sant Joan de les Abadesses

El govern de la Generalitat va aprovar ahir la creació de vint-i-vuit centres educatius a Catalunya, dels quals quatre seran a les comarques gironines. Concretament, es crearà una escola de primària a Salt, que s'ubicarà als mòduls prefabricats que fins aquest curs acollia el CEIP Deveses. Aquest s'ha traslladat a les instal·lacions de l'antic IES Vallvera, que s'han reconvertit. Educació preveu que la nova escola en mòduls –just al costat de la Mas Masó– encabirà 40 alumnes en dues línies de P3 i que hi treballaran quatre docents. A banda d'un nou centre de primària, la Generalitat posarà en marxa tres instituts escola: centres de primària que també fan la secundària i que permeten que els alumnes no s'hagin de desplaçar a instituts d'altres municipis. Seran a Verges, on l'escola Francesc Cambó assumeix un grup d'ESO; a Besalú, amb l'obertura del primer grup de secundària, i Sant Joan de les Abadesses, on es reconverteix l'escola i la secció d'educació secundària en institut escola.

LA XIFRA

27,2
milions d'euros
és la inversió global que es fa a Catalunya en la posada en marxa de nous centres.

Domeny es trasllada el 17 d'agost

El CEIP Domeny de Girona es traslladarà definitivament dels barracons al nou edifici el dia 17 d'agost. La directora del centre, Carme Casacuberta, va explicar ahir que encara queden algunes coses per acabar, com ara fer la vorera de l'entrada. “Ara mateix hi ha terra i fang fins a la porta, suposo que d'aquí al setembre ja estarà a punt”, va comentar. El CEIP Domeny va començar el curs 2005/06 en uns mòduls prefabricats davant del pavelló de Fontajau. Les previsions inicials eren que per a l'inici del curs 2007/08 ja hi hauria l'edifici fet, però aviat ja es va veure que aquestes previsions eren massa optimistes. Finalment, i superant entrebancs com el “bony”, que finalment va ser retirat després de la pressió que va fer l'AMPA de l'escola, el nou edifici va començar a construir-se durant el curs passat.

n. forns



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona