Educació

Educació garanteix que tots els alumnes que han sol·licitat FP de grau mitjà tindran plaça

El Departament obre una convocatòria extraordinària amb 6.539 noves places, donant prioritat als que havien quedat fora

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha garantit que “cap alumne” que vulgui cursar un cicle formatiu de grau mitjà es quedarà sense plaça. El conseller ha afegit però que potser alguns ho han de fer de manera telemàtica, per això s’habilitaran places de manera il·limitada a l’Institut Obert de Catalunya (IOC) per cursar els cicles, especialment pels que tenen més demanda (cures auxiliars d’infermeria i sistemes microinformàtics i xarxes). Un cop finalitza el procés de matrícula, Educació ha creat 4.479 places noves, que sumat a les vacants, han permès obrir aquest dimecres un procés extraordinari de matrícula amb 6.539 places. Els alumnes que havien quedat fora del primer procés tindran prioritat.

L’oferta inicial d’FP comptava amb 38.000 places però es van rebre 52.000 sol·licituds. Una situació excepcional per resoldre la qual Educació ja va anunciar al juliol la creació de 4.215 noves places de grau mitjà. Cambray va dir llavors que calia esperar a que finalitzés el procés matricula per acabar de decidir si en calien més.

Això va passar aquest dilluns i, segons les dades que ha ofert aquest dimecres el conseller, 3.700 alumnes que havien demanat plaça per cursar un cicle mitjà no s’han matriculat finalment. A més, un miler que estava en llista d’espera ha aconseguit plaça. Segons Cambray, el nombre total de vacants, comptant també aquelles places que ningú havia demanat, és ara de 2.093.

En les places noves anunciades al juliol es comptava la creació de 60 nous grups i aquest dimecres s’han anunciat 8 més. Amb tot, se’n crearan 4.479 noves places i la preinscripció extraordinària que s’obre aquest dimecres – no s’havia fet mai abans- tindrà una oferta de 6.539 places.

Cambray ha afirmat que la situació de la demanda no és la de l’inici de la preinscripció perquè entre les 52.000 persones que van demanar plaça també n’hi haurà que han decidit altres camins, com per exemple treballar. En tot cas, ha garantit que aquells que es van quedar sense plaça ara tindran prioritat.

FP a distància

Cambray ha garantit que tots els alumnes que vulguin cursar FP de grau mitjà tindrà plaça i que la prioritat és que sigui presencial. Tot i això, ha reconegut que en els cursos amb més demanda hi poden continuar quedant estudiants fora i per això s’ha decidit ampliar l’oferta de manera “il·limitada” d’aquests cursos a l’IOC. Això es fa especialment per als dos cicles amb més demanda però serveix per a tots els que oferta l’Institut Obert.

En aquest sentit, ha assegurat que s’ampliarà el personal de l’IOC per poder atendre aquesta nova situació i que es farà un acompanyament als alumnes que hagin de cursar els estudis que volien a distància.

Sense garantia de plaça a l’FP superior

Així com ha estat taxatiu en la garantia de plaça a l’FP de grau mitjà, ha reconegut que no pot fer el mateix en quant a que tots els alumnes que han sol·licitat plaça a la superior en tinguin. El conseller ha dit que la situació en quant a oferta i demanda és similar a la del grau mitjà i ha confiat que també es produeixi un “equilibri” entre aquestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Entitats i plataformes es manifesten demà contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA