Educació

Educació obre 13 grups nous d’FP al Vallès Occidental per atendre un increment “extraordinari” de la demanda

Els cursos de Formació Professional a la comarca sumen 856 nous alumnes en comparació al setembre passat

El Departament d’Educació ha obert als instituts del Vallès Occidental un total de 13 grups nous per donar resposta a l’increment de sol·licituds “extraordinari” que hi ha hagut enguany per cursar aquests estudis.

Segons ha detallat aquest divendres la directora dels Serveis Territorials, Maite Fons, al curs que arrencarà dilluns hi haurà 9 grups nous a cicles de Grau Mig, 3 a modalitats de Grau Superior i 1 a ensenyaments artístics de Grau Superior. Pel que fa al nombre global d’alumnes que aquest curs han optat per fer estudis de Formació Professional a la comarca, n’hi ha 856 més que ara fa un any, amb un total d’11.823. Fons ha destacat que el 80% dels cicles formatius del Vallès Occidental s’impartiran en modalitat dual.

Fons ha assegurat que bona part de l’increment de la demanda als cursos de Formació Professional prové d’alumnes majors de 20 anys. Ha destacat un treball “incansable” d’última hora per part d’Educació per donar-hi resposta amb la creació de 13 nous grups en aquelles especialitats més sol·licitades.

Amb relació al conjunt d’oferta d’FP, Educació ha destacat aquest divendres l’aposta “singular” que s’ha fet al Vallès Occidental perquè el 80% dels cursos s’imparteixin en formació dual. “Hem de seguir potenciant-ho per fer-ho créixer”, ha recalcat Fons en una convocatòria de premsa telemàtica en què no s’han admès preguntes dels periodistes.

Al conjunt de la comarca, el pròxim dilluns començaran el curs 2021-2022 un total de 153.403 alumnes. En global, són 1.660 estudiants menys que l’any passat, malgrat que hi hagi etapes educatives –com l’FP, el Batxillerat o l’ESO– en què hi ha hagut un increment de matriculats.

A Educació Infantil hi ha 25.314 infants, 1.262 menys que ara fa un any, mentre que a Primària hi ha 60.089 estudiants, 1.867 menys. Per contra, a l’ESO hi ha 123 alumnes més, arribant fins als 45.735 matriculats. També creixen els estudiants de totes les opcions postobligatòries: a Batxillerat hi ha 490 joves més, amb 10.442 matriculats, mentre que els cicles de Grau Mitjà incorporen 654 alumnes (6.433 inscrits) i els de Grau Superior en sumen 202 (5.390 inscrits).

Pel que fa a la plantilla, el curs 21-22 arrenca a la comarca amb 151 professionals més que l’any passat, de manera que n’hi haurà 9.197. En el cas dels programes d’educació inclusiva, s’hi incorporen 13 docents, 12 educadores i s’obren 8 noves unitats SIEI (Suport Intensiu d’Escolarització Inclusiva, mentre se n’amplien 5. També s’afegeixen 52 professionals per a aules d’acollida.

En relació amb els reforços covid –professionals contractats per atendre les necessitats de la reestructuració derivades de la pandèmia–, hi haurà un total de 667 docents, 67 menys que el curs passat. D’aquests, 400,5 treballaran a escoles i instituts escola, mentre 151,5 ho faran a instituts, 120 aniran a centres concertats i 5 ho faran a escoles municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT