Educació

Retiren els barracons sense ús a Caldes de Malavella

Amb el nou institut ja no tenen utilitat

Prescindint dels mòduls, l’Ajuntament s’estalviarà el cost d’un lloguer de gairebé 50.000 euros a l’any

El curs arranca sense incidències al nou centre

Ahir dimarts, mentre els alumnes començaven les classes al nou institut de Caldes de Malavella (a la jornada de dilluns només hi havien fet una visita per situar-se), al terreny de l’altra banda de carrer s’activaven els operaris per retirar els mòduls prefabricats on s’han fet les classes els últims 16 anys i que ja no tenen utilitat.

Es preveu que les tasques de desmuntatge dels mòduls acabin entre aquesta setmana i la vinent (a càrrec de les empreses Dragados SA i Construccions Busquets Vilobí SLU).

A més de disposar d’un edifici nou, prescindint dels barracons, l’Ajuntament s’estalviarà de pagar un lloguer de gairebé 50.000 euros l’any per aquests mòduls, que podrà invertir en altres qüestions. Agilitzar la retirada immediata dels barracons de fet va ser un dels precs que l’alcalde del municipi, Salvador Balliu, va fer al president, Pere Aragonés; el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i a la delegada del govern a Girona, Laia Cañigueral, quan van visitar el centre el 25 d’agost passat.

Amb el nou equipament en funcionament ja no hi ha cap curs que estigui en un edifici temporal a Caldes de Malavella. En total hi ha al municipi 1.061 alumnes: 668 de primària (442 a l’escola Sant Esteve i 226 a l’escola La Benaula); anteriorment ja havia començat el curs a la llar d’infants Els Ninots amb 63 alumnes inscrits. Al nou institut ahir va començar oficialment el curs per a 330 alumnes de secundària que han estrenat el nou edifici.

El nou institut s’ha construït per un import de 3.826.365,48 euros (IVA inclòs), 500.000 euros dels quals els ha posat l’Ajuntament. El centre disposa de tres parts diferenciades. Per una banda, l’espai per a l’administració, de 406,53 m²; l’aulari, de 2.369,33 m², i l’espai del vestíbul, de 59,01 m². L’edifici disposa de grans finestrals per fer possible que entri la llum, tot i que el material permet l’aïllament tèrmic per evitar que hi faci massa calor. La meitat de l’edifici s’alimenta amb plaques fotovoltaiques, i per la condició d’inundabilitat l’edifici destaca per un gran porxo obert.

Portes obertes

Per obrir el nou centre a la ciutadania està previst que el cap de setmana que ve se celebri una jornada de portes obertes (divendres de 16:30 a 20 h i dissabte de 10 a 13 h) perquè qui vulgui pugui veure com ha quedat l’edifici. Pròximament es farà una inauguració oficial del centre.

“Els alumnes necessitaven aquest centre i feia molts anys que el reclamàvem; ara, però, ja està en ple funcionament i el primer dia de classe s’ha superat sense cap incidència”, assegura la regidora d’Ensenyament, Àngela Frigolé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona