Educació

Itinerari segur per anar amb bicicleta a l’escola, a Olot

Habiliten un servei que funciona com un bus, però que es fa amb bicicleta

Ara només és per accedir a l’escola Sant Roc

L’AMPA de l’escola Sant Roc d’Olot ha posat en marxa el projecte bicibús amb el suport de l’Ajuntament i de l’associació Canvis en Cadena amb l’objectiu de facilitar als alumnes anar de casa a l’escola en bicicleta i de manera segura. És una de les accions sorgides a partir del procés participatiu de l’Olot Pedala.

A partir d’ara i cada divendres, els infants de l’escola Sant Roc poden arribar al centre educatiu pedalant. Els participants surten des de tres punts diferents de la ciutat i es troben al pont de Sant Roc per fer el trajecte de manera conjunta fins a arribar a l’escola. Pròximament s’aniran ampliant les línies i el nombre de parades –ara en són 5– d’aquest projecte que està obert a tots els estudiants del centre. Per participar-hi només cal registrar-se a l’aplicació Bici Bus d’Olot i escollir la parada més propera a casa. Amb un simple clic, el bicibús passa a recollir els infants a la parada i a l’hora indicada.

Pares, mares, familiars de l’escola o docents voluntaris són els encarregats de vetllar per la seguretat dels infants i el bon desenvolupant de l’activitat, acompanyant-los en tot moment i durant tot el recorregut. Només els infants de segon de primària o cursos inferiors es desplacen obligatòriament acompanyats d’un familiar responsable amb la seva respectiva bicicleta.

Paral·lelament, el nou sistema també permet formar els infants i joves en educació viària i racionalitzar el trànsit a la ciutat.

És la primera línia de bicibús que es posa en marxa a la ciutat, tot i que la iniciativa ja ha despertat l’interès d’altres famílies i equips docents de diversos centres educatius que s’han posat en contacte amb l’Ajuntament d’Olot per engegar altres línies similars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia