Educació

Quim Salvi, únic candidat per ser reelegit rector de la UdG

Malgrat concórrer sense rivals, fet inèdit des dels temps de Josep Maria Nadal, Salvi vol explicar el projecte i incentivar la participació

Mantindrà línia i el cor de l’equip, amb voluntat d’integrar

Quim Salvi, rector de la Universitat de Girona (UdG) en el darrer mandat (2017-2021) i ara mateix en funcions, és l’únic candidat a la reelecció en els comicis per renovar el càrrec, previstos pel divendres 26 de novembre. Salvi, catedràtic d’arquitectura i tecnologia de computadors, va arribar al màxim càrrec de govern aviat farà quatre anys, quan es va presentar com a candidatura renovadora davant l’aleshores rector Sergi Bonet i s’hi va imposar, amb un 57,19% del vot ponderat. Aquest cop, en un escenari inèdit des dels temps del rectorat de Josep Maria Nadal i per primer cop des que l’elecció s’articula d’acord amb la llei orgànica d’universitats (LOU), serà el primer en què només concorrerà un únic candidat.

Des de la convocatòria d’eleccions, el 22 d’octubre, només Salvi havia anunciat públicament, a través de Twitter, la seva intenció d’aspirar a la reelecció. Restava, però, la incògnita de si s’havia presentat alguna altra candidatura. I ahir a primera hora de la tarda la comissió electoral la va acabar d’esvair. Era l’hora de la proclamació provisional, pendent encara d’un període de tres dies hàbils, a partir d’avui, per presentar possibles reclamacions. Si no n’hi ha, dilluns l’acord de proclamació serà definitiu.

Discreció, i campanya

Salvi, després de saber que no tindrà rivals, va optar per un to discret. Vol fer campanya, igualment, per mirar d’incentivar al màxim la participació en els comicis d’aquí a 15 dies. I només remetia a un nou fil de Twitter en què expressava que li fa “especial il·lusió que aquestes eleccions es produeixin l’any del 30è aniversari de la UdG”, una efemèride que veu com “un estímul per a tothom”: “Recollim el llegat del passat mirant cap al futur. Aquest fet ens esperona i alhora ens imprimeix una responsabilitat addicional.” Salvi va veure aprovat el desembre passat el seu darrer informe abans dels comicis per un 67% del claustre, i defensant que havien completat un 75% de les accions previstes mesos abans del final de mandat, i ja trasbalsats per la Covid-19.

Respecte al projecte, avança que serà “engrescador, que cerca el consens”, amb voluntat d’“estimular tota la comunitat universitària”. I pel que fa a l’equip, a banda de l’anunci inicial de continuïtat i la presència de noms com els de Maria Pla, Sara Pagans, Salvador Martí i Rafel Reixach, flanquejant-lo al despatx mentre presentava telemàticament la candidatura a la reelecció, els noms que l’acompanyaran en el projecte no es faran públics fins que arrenqui la campanya, que segons el calendari previst seria el 18 de novembre, dijous vinent. La campanya, segons el calendari, duraria fins al dimecres 24. I el dijous 25 serviria de jornada de reflexió, abans de la data electoral del 26. En cas que calgués resoldre impugnacions, tot el procés es podria ajornar una setmana, amb les eleccions el divendres 3 de desembre.

LA DATA

26.11.21
estan convocades
les eleccions al rectorat de la UdG, amb un horari de participació de 9 del matí a 6 de la tarda.
Em fa especial il·lusió que les eleccions siguin pel 30è aniversari de la UdG. Recollim el llegat del passat mirant cap al futur
Quim Salvi
CANDIDAT ÚNIC A LA REELECCIÓ COM A RECTOR DE LA UdG
Disposem d’un projecte engrescador, que cerca el consens, i en campanya podrem explicar perquè esdevingui el projecte de tothom

Marina Subirats, nova ‘honoris causa’

E.A

La Universitat de Girona (UdG) concedirà la distinció de doctora honoris causa a la sociòloga Marina Subirats Martori (Barcelona, 1943). La investidura es farà a proposta del departament de Pedagogia de la UdG, i el professor Jordi Feu serà el padrí de la doctoranda. L’acte tindrà lloc el 2 de desembre (12 h), a l’Aula Magna Modest Prats.

Subirats s’incorporarà al Claustre de la UdG, segons un acord del consell de govern del 16 de juliol del 2020. En el marc d’un acte solemne, el padrí de la doctoranda lloarà la trajectòria acadèmica i científica i el paper en l’esfera pública d’una de les intel·lectuals més reconegudes en el panorama universitari i cultural català i espanyol.

El rector de la UdG en funcions, Quim Salvi, lliurarà la distinció de doctora honoris causa “per la seva condició de sociòloga compromesa amb l’estudi de les desigualtats socials i molt especialment les que afecten les dones”. També “per haver iniciat i fressat un llarg camí en l’àmbit dels estudis de gènere i coeducació com àmbits d’estudi específics necessaris per comprendre i superar la inèrcia d’un vell ordre social”.

Estudiosa de les desigualtats socials
Marina Subirats ha dedicat molts anys de la seva carrera científica a l’estudi de les desigualtats socials: per què i com es produeixen, i què podem fer per a superar-les. Això l’ha portat a fer recerca sobre les classes socials, especialment a Catalunya, i sobre les desigualtats de gènere i la situació de les dones, especialitzant-se en temes d’educació i coeducació.Aquests centres d’interès i recerca han portat Marina Subirats a assumir càrrecs polítics, com a directora de l’Instituto de la Mujer del govern d’Espanya i com a regidora d’educació de l’Ajuntament de Barcelona. D’aquestes recerques i responsabilitats n’han sorgit llibres i articles. Actualment, és catedràtica emèrita de sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i treballa en la transmissió del gènere femení de mares a filles, un àmbit en què s’estan produint canvis profunds en la nostra societat la inèrcia d’un vell ordre social”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat