Educació

Nova bústia per a queixes sobre el català a l’aula

La Intersindical crea aquesta eina per “vetllar” per l’ús del català en l’educació

Una enquesta a estudiants de 4t d’ESO presentada recentment pel Departament d’Educació ha posat de manifest que la salut del català a les aules catalanes ha empitjorat en els últims anys. Segons aquesta enquesta, si l’any 2006 hi havia un 56% dels estudiants que s’adreçaven sempre o gairebé sempre al professorat en català, l’any 2021 aquest percentatge s’ha reduït fins al 39,4%.

En vista d’aquesta realitat, que ha portat el departament a dissenyar un pla per capgirar la tendència, la Intersindical ha decidit també intervenir-hi i ahir mateix va obrir una bústia de queixes lingüístiques, a través de la qual vol recollir totes les anomalies que es puguin detectar a classe. Segons explica el sindicat a través d’un comunicat, l’objectiu de la bústia és “vetllar pel compliment de la legalitat vigent en matèria lingüística en l’educació i treballar per solucionar les incidències”. La bústia està oberta a tota la comunitat educativa, tant a infantil i primària com a secundària, formació professional i batxillerat. El formulari, que es troba al web educacio.intersindical-csc.cat, està obert a mestres, professors, alumnes i familiars. El sindicat recollirà els casos que els arribin i, quan confirmi que incompleix la normativa, ho posarà en coneixement de la direcció o d’inspecció per tal que es resolgui.

El sindicat recorda que aquest recurs ja existeix en l’àmbit universitari gràcies a la Plataforma per la Llengua i els sindicats d’estudiants.

Crítiques a la inacció del govern

La intersindical va fer pública l’obertura de la bústia de queixes lingüístiques en l’educació a través d’un comunicat en què recorda que el sindicat “ha denunciat sempre” que “l’educació catalana no viu un bon moment pel que fa a la llengua”. Segons el sindicat, les dades de l’enquesta presentada pel Departament d’Educació han servit per “constatar la magnitud d’aquest problema”, un problema que “ha anat empitjorant” i del qual responsabilitzen directament “la inacció dels successius governs de la Generalitat, que han mirat cap a una altra banda”. La intersindical considera que la bústia és “un recurs necessari” per contribuir a capgirar la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres