Educació

Les classes sols es confinaran si tenen cinc casos o més a l’aula

Catalunya mantindrà els cribratges als contactes estrets escolars, malgrat que l’Estat recomanava no fer-ne més

La comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial de Salut va decidir ahir eliminar les quarantenes als centres escolars en educació infantil i primària si només hi ha casos esporàdics a les aules, entenent com a tals quatre positius (o menys del 20% dels alumnes) en un període igual o inferior a 7 dies. És una aposta per preservar la presencialitat en el retorn a les aules en un context de contagis molt més generalitzats, que només obligarà els alumnes a tornar a casa quan apareguin cinc casos o més en el mateix grup. Si es dona aquesta circumstància, es mantindrà el protocol per a població general i caldrà fer un aïllament de set dies en cas de no disposar de la pauta completa de vacunació.

La Generalitat, que participa en l’interterritorial, va mostrar ahir el seu desacord en el fet que s’adopti aquesta decisió “a només dos dies de la represa escolar, sobretot tenint en compte la necessitat d’informar-ne degudament a la ciutadania i, en particular, els professionals de l’àmbit de la salut i de la comunitat educativa”.

Amb tot, Salut complirà amb aquests canvis i ja treballa en l’actualització dels protocols. A més, també té la intenció de continuar fent proves de cribratge als contactes estrets escolars “tot i la recomanació estatal de no realitzar-ne”. En el cas dels alumnes de primària, a partir d’ara es farà servir el mateix circuit que ja s’ha utilitzat en el primer trimestre per als estudiants de secundària i, per tant, les proves es faran mitjançant tests d’antígens ràpids a través de les farmàcies.

Protecció en curs

La vacunació en edat escolar, entre els 5 i els 11 anys, arriba ja al 27,7% en primera dosi i a un 2,5% d’infants amb pauta completa. Pel que fa als d’educació secundària, de 12 a 15 anys, és del 70 i el 58%, respectivament.

LA XIFRA

27,7
és el percentatge
dels infants
de 5 a 11 anys que ja han rebut una vacuna contra la covid a Catalunya.

2,5 milions cobrats en multes

Efe

La Generalitat havia imposat, des de l’inici de l’epidèmia i fins al 26 de novembre, un total de 88.832 multes per haver incomplert alguna mesura o restricció anticovid. La majoria, 35.565, són degudes al fet de no dur mascareta. La Generalitat ha cobrat 16.419 de les sancions imposades, per un valor que ascendeix a més de 2,5 milions d’euros. No portar mascareta als llocs on està obligat està penalitzat amb una sanció de 100 euros, mentre que altres incompliments de les normes anticovid considerats infraccions lleus arriben fins a 300 euros de multa. Del total de 88.832 sancions tramitades, 17.863 van ser per haver incomplert el confinament, 12.648 per infracció del toc de queda, 11.751 per haver infringit més d’una restricció i 4.120 per reunions superiors a l’aforament permès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona