Educació

Cambray confia en l’acord amb els sindicats

El conseller insisteix, però, que les possibilitats pressupostàries són les que són

Els sindicats afirmen que és “irrenunciable” avançar el retorn de la càrrega lectiva dels docents al curs vinent

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha confiat en l’acord amb els sindicats per desencallar el conflicte obert que va portar a cinc dies de vaga. Ha assegurat que existeix tota la voluntat de revertir les retallades però ha insistit que les disponibilitats pressupostàries són les que són. Ha assegurat que de les 14 mesures que els sindicats exposen com a motius de convocatòria de la vaga, s’han compromès a donar resposta a 7 pel proper curs i la tres més calendaritzades en la legislatura. Un dels esculls és el retorn a la càrrega lectiva per als docents prèvia a les retallades, que la conselleria planteja a partir del curs 2023-2024 a primària i que els sindicats veuen “irrenunciable” per al curs vinent en totes les etapes.

Cambray ha afirmat també que dues de les mesures no afecten les condicions laborals dels treballadors. Entre aquestes ha situat el calendari escolar, que ha tornat a defensar que és una mesura bona i que no hi haurà canvis en la decisió d’avançar el curs al 5 de setembre -7 per a secundària.

“No ens aixecarem, volem l’acord i estem convençuts que hi podem arribar”, ha manifestat el conseller. Tot i això, ha insistit, com ja ha fet els darrers dies, que no es pot fer tot a l’hora i que els sindicats ho han d’entendre.

Sindicats mantindran mobilitzacions

En un comunicat, els sindicats han reiterat que les propostes que els ha fet arribar Educació són “del tot inacceptables i insuficients”, ja que es plantegen a “molts anys vista”. Alerten que allò que no aconsegueixin per al curs vinent quedarà en paper mullat i per això mantindran les mobilitzacions fins que hi hagi una proposta seriosa i ferma. En aquest sentit, faran assemblees als centres per tal de fer propostes sobre com continuar “el pols” amb la conselleria.

Sobre les mesures concretes, la reducció d’una hora lectiva per tornar a les 18 a secundària i les 23 a primària la mantenen com a indispensable per al curs vinent i per a totes les etapes.

També han insistit que mesures que Educació inclou com a fruit de la negociació ja estaven anunciades, com la conversió dels terços en mitges jornades, i per això no ho consideren un avenç en la negociació.

D’altra banda, veuen insuficient la proposta de 682 noves dotacions de professorat d’FP i asseguren que sobre l’estabilització no hi ha cap proposta concreta sinó que es limita a aplicar la llei per aterrar la sentència contra l’abús de temporalitat. A més, també veuen insuficient la proposta del Departament sobre el català i en resposta a la sentència del 25% del castellà. Lamenten que tampoc hi ha cap proposta sobre el nou calendari, que ells demanen que es retiri i consideren una nova retallada l’augment de dies d’assistència obligada al centre durant el juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona