Educació

L’Estat activarà l’alta inspecció educativa per garantir que es compleix el 25% a l’escola

La portaveu del govern espanyol diu que “les sentències estan per complir-les” i “els pronunciaments de la Justícia s’han d’acatar”

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha assegurat aquest dimarts que l’executiu espanyol actuarà a través de l’alta inspecció educativa per assegurar que es compleix la sentència que obliga l’escola catalana a impartir un 25% de les classes en castellà. En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Rodríguez ha reiterat que “les sentències estan per complir-les” i “els pronunciaments de la Justícia s’han d’acatar”.

En tot cas, Rodríguez ha recordat que el seu govern “ha dit sempre i reitera que considera les llengües cooficials que són les oficials reconegudes a la Constitució són una riquesa cultural i no fons d’enfrontament ni arma llancívola”.

Aquest plantejament, ha recordat “és el que es va recollir a la nova llei d’educació”, la LOMLOE, que estableix que els alumnes “han d’acabar aquesta formació amb competències en ambdues llengües”.

“És molt important que totes les administracions treballem per donar seguretat als pares que el curs acabarà amb absoluta normalitat”, ha sentenciat.

Tot plegat després que aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va ordenar a la Generalitat que executi de manera immediata la sentència que obliga a fer un 25% d’hores en castellà a totes les escoles de Catalunya.

En una interlocutòria, el tribunal requereix al conseller d’Educació, Josep González-Cambray, perquè en 15 dies com a molt “dicti les instruccions i estableixi les garanties de control que s’escaiguin” per fer que almenys una assignatura troncal es faci en castellà, a banda de l’assignatura de llengua catalana.

El tribunal mana a Cambray que l’informi del compliment d’aquestes mesures en dues setmanes. A més, requereix també a l’Alta Inspecció educativa que verifiqui el compliment de les mesures i n’informi el tribunal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona