Educació

Educació triplica la detecció de l’alumnat més pobre

El departament aplica els canvis per distribuir millor els més vulnerables

L’objectiu és evitar escoles segregades

El canvi en la planificació educativa que permet el nou decret d’admissió, que s’ha aplicat aquest any per primer cop, ha permès triplicar la detecció de l’alumnat més pobre abans que entri en el sistema educatiu. L’aplicació del nou decret, que es va aprovar el febrer de l’any passat com a primera acció del pacte contra la segregació escolar, ha permès que en la preinscripció d’enguany s’hagi detectat un 17,9% d’alumnes amb necessitats de suport educatiu per la seva situació socioeconòmica –Educació situa en un 22% la taxa total d’alumnes vulnerables–. L’any passat, aquest percentatge va ser del 7%. Això representa 9.966 alumnes que han d’entrar a P3 i 10.885 a primer d’ESO que ja se sap que tenen necessitats de suport gràcies a l’encreuament de dades que han fet els ajuntaments i Educació. És una de les principals novetats del decret, i l’objectiu és poder distribuir aquest alumnat entre les escoles i instituts de la mateixa zona educativa per evitar que s’acumulin en un mateix centre.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va explicar ahir en el tancament d’una jornada a Arenys de Mar sobre l’equitat educativa que el nou decret suposa “un canvi de mirada en l’entrada en el sistema educatiu”. “Si tenim una escola segregada, invertirem el màxim de recursos per atendre de la millor manera possible l’alumnat, però l’escola continuarà segregada”. Amb la detecció en la preinscripció i la reserva de places en centres públics i concertats de P3 i primer d’ESO per distribuir més equilibradament l’alumnat vulnerable, aquesta segregació s’haurà de reduir. Per fer-ho possible, va recordar, el curs vinent s’iniciarà l’acompanyament econòmic a aquest alumnat: 384 euros per curs als que s’escolaritzin a la pública i 988 a la concertada, per evitar desigualtats en l’accés a les activitats.

Els canvis en la preinscripció no han provocat grans modificacions en la voluntat de les famílies –tot i la queixa de moltes–, segons el conseller: el 91,6% han aconseguit plaça per a l’escola demanada en primera opció a P3 i el 89,8% a primer d’ESO –l’any passat va ser, respectivament, el 94,7% i el 91,6%–. Durant la setmana vinent les famílies podran al·legar contra l’assignació.

LA XIFRA

17
per cent
d’alumnes vulnerables han estat detectats en la preinscripció d’enguany.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA