Educació

Els sindicats educatius convoquen vaga els dies 7 i 28 de setembre

El curs escolar s’iniciarà amb diverses protestes contra la gestió del conseller Cambray

Els sindicats educatius han convocat vaga els dies 7 i 28 de setembre per continuar amb les protestes per la gestió del conseller d’Educació Josep González Cambray. A més, tenen previstes diverses accions de protestes les primeres setmanes d’inici de curs .

Ho han anunciat en roda de premsa conjunta USTEC·STEs (IAC), CCOO, Intersindical-CSC, Professors de Secundària (aspepc·sps), UGT, CGT, i USOC. Les organitzacions sindicals ja van avisar a final de curs que el proper no començaria amb normalitat. De fet, el dia 5, primer dia a Educació Infantil i Primària, convoquen concentracions als ajuntaments a la tarda. Les setmanes del 12 i del 23 de setembre també estan previstes altres accions.

Els sindicats han confirmat el que ja van anunciar en acabar aquest: que l’inici del següent no es donaria amb normalitat. La primera jornada de vaga l’han situat el 7 de setembre per tal que tota l’etapa obligatòria ja hagi iniciat les classes. Malgrat això, el 5, quan comença el curs per a infantil i primària, han animat els mestres a lluir samarretes grogues de protesta i a penjar pancartes per fer palès el seu malestar i les mançanes que denuncien. A la tarda, es faran les concentracions als ajuntaments.

El dia 7 serà la primera jornada de vaga, amb una concentració al migdia davant del Parlament. Amb motiu del segon dia d’aturada, el 28 del mateix mes, es farà una manifestació de Jardinets de Gràcia al Departament d’Educació. En paral·lel, els sindicats volen que la comunitat debati sobre el futur de les mobilitzacions i mantenir-les ben visibles i per això ha fet una crida a fer tancades i assemblees als centres educatius tant la setmana del 12 com la del 23 de setembre.

Amb aquest calendari de mobilitzacions, la coordinadora d’Acció Sindical de la USTEC, Eli Pericas, ha assegurat que l’inici de curs serà “combatiu” ja que ha lamentat que ni el president ni el propi Govern “no han volgut resoldre el conflicte”.

Els sindicats han justificat aquestes mobilitzacions ja que han assegurat que el curs començarà “pitjor” del que va acabar l’anterior. En primer lloc perquè han afirmat que l’avançament de les classes està marcat per la “manca d’organització” i auguren que serà un “desgavell”. Des de CCOO, Marga Romartínez ha dit que el curs començarà sense que tots els professionals l’hagin pogut preparar i sense tots els alumnes, ja que alguns encara no sabran a quin centre han d’anar finalment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona