Educació

Demanen suport al Pont Major per la pèrdua de l’ESO al Xifra

Per l’associació de veïns, la proximitat amb el nou institut desapareix i el canvi obligarà l’alumnat a estar més hores fora de casa

Al Carme Auguet reclamen un acompanyament sostingut

El barri del Pont Major de Girona perdrà un institut d’educació secundària obligatòria (ESO) al seu barri a partir del setembre. Educació potenciarà els cicles de formació professional (FP) al Narcís Xifra i Masmitjà, i hi tancarà el cicle d’ESO per a l’alumnat de 12 a 16 anys. Tant l’associació de veïns com la directora del col·legi d’infantil i primària Carme Auguet demanen suport en la nova etapa, a partir del curs que ve. “Potser a la llarga s’hi farà una FP de gran nivell, però tancar l’ESO és una patacada”, afirma el president de l’entitat veïnal, Josep Maria Castanyer.

El mateix Castanyer recorda com el barri –uns 2.600 habitants– ja havia perdut l’institut Carles Rahola, que té edifici propi al barri de Taialà des del 2006. El representant veïnal dona suport a les crítiques de l’AMPA del centre, que ahir afirmava que el departament i l’Ajuntament havien planificat malament i no havien atès de manera convenient el Narcís Xifra.

Deixar sense primer d’ESO el Xifra al setembre té efectes a curt termini. Per Castanyer, “les famílies tindran l’institut més lluny [físicament] i això allunya el contacte amb el centre. A més, els infants estaran més hores fora de casa pel desplaçament”. Caldrà veure com es defineix el desplaçament dels estudiants de primer a un altre barri de la ciutat.

L’escola Carme Auguet té una línia i uns 115 alumnes aquest curs. La directora, Laura Serrats, explica que la decisió l’ha pres el departament i que l’equip directiu ha de vetllar per donar suport a les famílies. La docent, que va conèixer la decisió de suprimir l’ESO del Xifra dimecres passat, explica que mares i pares estan preocupats pel trasbals del canvi de barri.

Serrats troba imprescindible que l’Ajuntament i la Generalitat facin un acompanyament a les famílies i als adolescents. Fa referència fins i tot a un servei de monitoratge complementari. Han de ser –diu– mesures sostingudes en el temps i vol creure que contribuiran a un sentiment de més pertinença a la ciutat, que serà “una decisió integradora”. La docent és directora des de fa set anys i membre de l’equip directiu des d’en fa quinze.

Al Narcís Xifra hi van escolars d’ESO del Pont Major i de Montjuïc. La directora de l’escola Montjuïc, Imma Cortada, reconeix que “sap greu” que el Xifra perdi l’etapa de 12 a 16 anys, però admet que al seu barri és un problema “menys gros”. A Montjuïc els escolars podien anar aquest curs al Narcís Xifra o bé a l’Ermessenda com a centres adscrits, però n’hi havia que triaven el Vicens Vives. “Entenem que el departament vulgui fer una FP potent al Xifra. A Girona li convé, però la forma com s’ha planificat no ens agrada”, exposen fonts de l’AMPA del Montjuïc.

A les 15 h i a les 17 h

Avui el centre cívic del Pont Major serà l’escenari de dues reunions. Responsables de la Generalitat i el regidor d’Educació, Àdam Bertran (ERC), exposaran la planificació de futur a l’institut. A les 15 h, estan convocades les famílies del Carme Auguet i del Fedac Pont Major –un centre concertat– i a les 17 h, les del Narcís Xifra i les de Montjuïc.

La preinscripció a secundària començarà el 8 o el 9 de març, segons fonts municipals. En principi, l’alumnat del Pont Major podria anar al Vicens Vives, a les Pedreres.

LA FRASE

Cal fer un acompanyament de veritat als alumnes de 1r d’ESO que hagin de sortir del barri
Laura Serrats
directora de l’escola Carme auguet de girona

LA XIFRA

2
reunions
amb les famílies dels centres de Pont Major i de Montjuïc hi haurà avui al centre cívic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA