Educació

EDUCACIÓ

Educació compartirà amb els municipis les dades d’abandonament escolar

“L’abandonament és un problema social que s’ha d’abordar de forma transversal”, va assegurar ahir el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en la cimera que es va dur a terme a Manresa per frenar l’abandonament escolar prematur, després d’anunciar que, per primer cop, es compartiran “totes les dades d’abandonament de l’alumnat amb tots els municipis del país”. “Hi hem de posar cara, noms i cognoms”, va dir. Segons el conseller, “cal anar a buscar les històries de vida, l’alumne, la família, per acompanyar-los a seguir dins del sistema educatiu català”. El departament dona resposta a una “reivindicació històrica” dels ajuntaments per poder fer seguiments i acompanyament més exhaustius. La idea d’Educació és, a l’inici del curs que ve, demanar a les famílies o als alumnes (segons l’etapa educativa) un consentiment informat per a aquesta traçabilitat i orientació. En el marc de la trobada, el departament va donar a conèixer algunes dades obtingudes del registre escolar de Catalunya. Un 6,5% dels alumnes de quart d’ESO van deixar els estudis el curs passat, mentre que en anys anteriors l’abandonament no havia baixat del 8%. Ara bé, a tercer d’ESO, el percentatge d’estudiants que no continuen va passar del 2,5% (2020/21) al 4,7% (2021/22). On l’abandonament és més alt és als cicles de grau mitjà: un de cada quatre alumnes no acaba el primer curs. La sèrie de dades facilitades va des del curs 2017/18 fins al 2021/22. L’abandonament escolar entre els alumnes de quart d’ESO es va situar en el 6,47%, per sota dels anys anteriors. A tercer d’ESO, però, el 4,73% dels alumnes no van continuar els estudis, mentre que en els quatre cursos anteriors el percentatge s’havia situat entre el 2% (2019/20) i el 3,09% (2018/19). Gonzàlez-Cambray també va avançar els canvis en la preinscripció de formació professional per al curs vinent, en què també es prioritzaran, a més dels estudiants que vinguin de quart d’ESO com ja es va fer, els que vinguin de primer de batxillerat o de formació d’adults.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/16-educacio/2269544-educacio-compartira-amb-els-municipis-les-dades-dels-estudiants-que-abandonen-els-estudis.html

2269544



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El 2028 començaran les expropiacions de l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres