Educació

EDUCACIÓ

Girona apropa la cultura, la ciència i la tecnologia en 5 centres d’alta complexitat

Amb el programa Nexes es vol que el projecte arribi a 600 infants i joves aquest curs escolar

Es busca de fer-ho aprofitant equipaments municipals perquè l’alumnat tingui més oportunitats educatives

ç

L’Ajuntament de Girona implementarà el programa Nexes en cinc centres d’alta i màxima complexitat per tal d’acostar la cultura, les arts, la ciència i la tecnologia als infants. Es tracta de fer-ho aprofitant els equipaments municipals amb l’objectiu que l’alumnat tingui més oportunitats educatives.

Les escoles escollides són les de Santa Eugènia, Josep Dalmau i Carme Auguet i d’instituts s’ha escollit el de Santa Eugènia i el Narcís Xifra. En cada un dels centres es fa un projecte vinculat a una disciplina concreta com ara el cinema, la dansa o les arts. Amb aquests cinc centres, el projecte Nexes involucrarà a 600 infants i joves aquest curs escolar.

El projecte Nexes s’estructura en diferents projectes, cada un d’ells vinculat a un equipament cultural i un centre diferent amb l’objectiu de treballar competències diferents. Per una banda hi ha ’Montsalvatge’ en què s’ofereix als alumnes participar en un grup instrumental i aprendre a tocar un instrument i cantar en una coral i està vinculat a l’Escola Municipal de Música de Girona i l’escola de Santa Eugènia.

Des del Bòlit treballen en ’Diguem-li Paraigües’ amb l’escola Carme Auguet de Taialà. En aquest projecte hi ha una mediació cultural entre els alumnes i els artistes Roc Domingo i Marta Chust. Per altra banda, ’Mapadeball’ està dinamitzat pel teatre Municipal de Girona i l’institut Narcís Xifra en què es promou l’aprenentatge de la dansa contemporània i fomenten aquesta disciplina artística.

El Teatre Municipal de Girona també participa en el projecte d’’Escola Planter’, una altra mediació cultural que es fa a l’institut de Santa Eugènia amb un grup d’artistes a l’aula dirigits per Mercè Vila. I per últim l’escola Josep Dalmau i Carles arrencarà aviat el projecte ’Fem Cinema’ amb el Museu del Cinema de Girona.

El regidor d’Educació de Girona, Àdam Bertran, ha explicat que el programa busca crear “sinergies de col·laboració froa dels centres educatius” i també crear entorns d’aprenentatge vinculats a la vida cultural que hi ha a la ciutat. De moment, el consistori ha optat per encetar aquest programa educatiu en cinc centres de la ciutat que tenen alta i màxima complexitat i aquest curs s’arribarà a 600 infants i joves. Malgrat tot, l’objectiu és estendre’l a totes les escoles i instituts de la ciutat i també nous equipaments culturals.

El programa Nexes forma part d’una mesura del Pla d’Equitat Educativa de Girona que s’impulsa des de l’Ajuntament de Girona i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona