Educació

educació

La inserció laboral dels graduats d’FP torna a pujar i arriba al 54,5%

un 64% dels graduats té un contracte indefinit

La inserció laboral dels ensenyaments professionals continuen creixent després de tres anys consecutius i se situen ja en el 54,49%. Així es després de les dades del 17è estudi d’Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2023 presentat aquest matí per la consellera d’Educació, Anna Simó i Castelló, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el president del Consell General de Cambres de Catalunya, Josep Santacreu. L’any 2021 aquesta taxa arribava al 45,32 % i el 2022 ja es va situar en el 52,05 %, un percentatge que va superat l’any passat.

L’estudi, elaborat pel Departament d’Educació i el Consell General de Cambres de Catalunya, analitza la situació laboral i formativa de les persones graduades del curs 2021-2022 en ensenyaments professionals, enquestades entre sis i nou mesos després d’haver acabat els seus estudis. Segons aquest informe, pràcticament un 64% dels graduats té un contracte indefinit. Durant la presentació, la directora general de Formació Professional, Mercè Chacón, ha destacat que l’ocupació, nou mesos després de la graduació -entre 16 i 24 anys-, és d’un 11,57%, quan l’atur juvenil durant l’enquesta, ha recordat, era d’un 22,08%. Chacón ha lamentat que segueix la bretxa de gènere i ha precisat que predominen els salaris inferiors de les dones, per sota dels 1.200 euros nets.

L’estudi recull que un 35,76 % de les persones enquestades treballava, mentre que un 18,74 % estudiava i treballava. El percentatge de continuïtat formativa de les persones graduades se situa en el 52,68 %.

L’estudi també mostra que la taxa d’inseció és més alta entre les persones graduades en un grau superior (GS) que les d’un grau mitjà (GM). Així, les persones graduades en GS tenen una major inserció laboral, del 66,17 %, mentre que la dels GM és del 41,2 %. Això s’explica perquè majoritàriament els graduats mitjans opten per continuar amb la seva formació, preferentment en cicles de GS.

La inserció laboral supera el 50 % en 19 de les 24 famílies professionals analitzades, i supera el 60 % en sis famílies. Es tracta de les d’energia i aigua (73,79 %), ensenyaments esportius (65,75 %), maritimopesquera (65,69 %), instal·lació i manteniment (65,28 %), hoteleria i turisme (64,23 %), química (64,05 %) i fabricació mecànica (62,33 %). L’oferta d’energia i aigua i instal·lació i manteniment està enfocada a formar en sectors emergents relacionats amb les energies renovables i el medi ambient.

La consellera Simó, ha valorat “la corresponsabilitat del teixit productiu i de serveis del país” mentre que el conseller Torrent i Ramió ha remarcat que aquesta ha estat la legislatura de l’FP i ha recordat que el govern ha “duplicat el pressupost dels itineraris formatius i el nombre de places de formació ocupacional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins