Educació

EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

Inicia els tràmits amb Educació per desafectar un dels edificis del centre educatiu

Trenta famílies van quedar aquest curs en llista d’espera

L’Ajuntament de Malgrat ha tornat a posar sobre la taula del Departament d’Educació que l’escola de primària Marià Cubí destini un dels seus edificis a la segona llar d’infants municipal. L’any passat, quan va saltar la problemàtica que va deixar una trentena d’infants sense places a Els Fesolets, la Generalitat no va veure amb bons ulls la proposta perquè la normativa no la contemplava, però ara sembla que ha canviat de parer. Ahir en Junta de Govern Local es va aprovar demanar al Departament la desafectació de l’edifici que acull els despatxos d’administració de l’escola per a ubicar-hi el nou equipament pels més petits. “El tancament d’una llar d’infants privada l’any passat i, sobretot, la gratuïtat de l’I2 va fer disparar la demanda i ens calien solucions ràpides i efectives”, explica el tinent d’alcaldia de drets socials i servei a les persones, Jofre Serret que afegeix que la proposta “permetrà a la llar d’infants funcionar com un servei independent de l’escola, però es mantindrà dins d’un àmbit qualificat com d’equipaments educatius”. Per Serret, la predisposició d’Educació és prou bona perquè els tràmits es resolguin amb agilitat i es pugui començar a treballar en el projecte d’adequació de l’espai, de prop de 250 metres quadrats de superfície útil, que ara ocupa la direcció i la part administrativa de l’escola.

“La nova llar d’infants municipal donarà cobertura a la demanda actual, perquè la Generalitat també va donar el vistiplau a ampliar de 102 a 107 places la capacitat d’Els Fesolets pel curs vinent”, assenyala el també regidor d’Urbanisme. Malgrat que la propietat de l’escola Marià Cubí és de l’Ajuntament, la gestió correspon al Departament d’Educació. “Per això hem demanat que ens alliberin l’edifici i poder començar a treballar ja amb la vista posada que la segona llar d’infants municipal pugui entrar en funcionament a l’inici del curs vinent”, exposa Serret.

L’estiu passat la manca de places a l’única llar d’infants municipal de Malgrat va generar queixes de les famílies que s’havien quedat fora. En el ple on es va tractar la problemàtica van prosperar dues mocions presentades per ERC i la CUP, a l’oposició. Els republicans van apostar per la construcció d’un nou equipament. Una proposta que la formació va tornar a reiterar en el ple de dijous passat i, per la seva banda, la CUP ja va plantejar que l’escola Marià Cubí assumís alumnes de 0 a 3 anys. Les dues mocions es van aprovar llavors per unanimitat de tots els grups municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA

Dues cooperatives d’habitatge faran 283 pisos protegits al Parc de l’Alba

Cerdanyola del Vallès
OLOT

Inauguren un jardí terapèutic al barri de Sant Miquel

OLOT
trànsit

Cues a l’Alt Penedès en l’operació tornada per un accident

barcelona

Un projecte de ciència ciutadana farà un mapa de la calor extrema als barris

Barcelona

La recollida selectiva a la Conca de Barberà frega el 80%

Montblanc
turisme

La Costa Brava es promociona per primera vegada al Canadà

girona
CALONGE I SANT ANTONI

Al·leguen contra la declaració del municipi com a zona residencial tensionada

CALONGE I SANT ANTONI