Educació

girona

Estudiants de secundària de la demarcació creen 17 cooperatives experimentals

Els estudiants de secundària de les comarques de Girona han creat aquest curs 17 cooperatives experimentals gràcies al conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i Emprengi, l’Associació de Promoció de l’Emprenedoria i el Cooperativisme als Centres Educatiu. Les 17 cooperatives les han gestionat 276 alumnes d11 centres educatius de Banyoles, Celrà, Figueres, Girona, Llagostera, Olot, Ripoll, Roses i Sarrià de Ter.

Aquest projecte sobre cooperativisme i emprenedoria, que la Diputació de Girona i Emprengi faciliten des del 2010 i també té el suport de l’Ajuntament de Girona i l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines, està dirigit principalment a alumnes de 3r i 4t d’ESO i de cicles formatius. El procés de treball, que inclou aspectes clau en la creació d’una cooperativa, com ara la comunicació interna i externa, les relacions amb l’entorn del centre, i els temes organitzatius de financers, màrqueting i organigrames de funcionament, ha culminat aquest dimecres amb la Jornada d’Emprenedoria dels Instituts de les Comarques Gironines, que s’ha desenvolupat a Girona.

Les activitats han començat al matí a l’Auditori de La Mercè amb una xerrada d’Efecte Mosquit, una cooperativa de treball associat, d’iniciativa social i sense ànim de lucre que ofereix serveis a través de metodologies innovadores. Posteriorment, a la plaça Pompeu Fabra, els alumnes han exposat els seus projectes en diferents parades obertes al carrer.

Les 17 cooperatives creades són Bruguinho & EBGE, de 4t d’ESO de l’INS Josep Brugulat de Banyoles; FunCoop, de 3r d’ESO de l’INS Pla de l’Estany de Banyoles; Coopsu, de 4t d’ESO de l’INS DE Celrà; M’ho Menjo Tot, de 3r d’ESO de l’INS Cendrassos de Figueres; PontMarket, de 4t d’ESO de l’INS Narcís Xifra de Girona; Lacustiva Scoop, de 4t d’ESO de l’Institut de Llagostera; Gredaco, de 4t d’ESO de l’Institut Escola Greda d’Olot; 4ABTO M i Cooperativa 4ABTO E, de 4t d’ESO de l’INS Abat Oliva de Ripoll; Atena Llibreria, de 4t d’ESO de l’INS Illa de Rodes de Roses; Coop. Winner Norfeu i Cooperos, dels cicles formatius de l’INS Cap Norfeu de Roses, i Eco Coop, Ecoperativa S. Coo, Letters Coop, Sarrià & Co i SarriArtesans Coop, de 4t d’ESO de l’INS Sarrià de Sarrià de Ter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

La Paeria impulsa tres projectes d’habitatge pels joves al centre històric

Lleida
SALT

L’Ajuntament contracta 25 persones a través de dos plans d’ocupació del SOC

SALT
gastronomia

Nova edició de la Fira del VI DO Tarragona

TARRAGONA
SOCIETAT

Els síndics recorden que l’empadronament sense domicili fix s’ha de resoldre en tres mesos

Barcelona
LLORET DE MAR

Concentració per reclamar l’obertura del camí de ronda a Can Juncadella

LLORET DE MAR
LA JONQUERA / ROSES

La Guàrdia Civil intervé més de 6.900 peces de roba falsificada

la jonquera / roses

Masclisme al Màgic Badalona

Badalona
Olot

La meitat dels infants garrotxins tenen dèficit de vitamina D

Olot
societat

Els taxistes amenacen de bloquejar el port i l’aeroport si no es regulen els VTC

Barcelona