Educació

Nova mobilització de l’AFA de l’escola Camins per evitar la fusió amb el Pla de l’Ametller

Nova acció de protesta de l’Associació de Famílies de l’Escola Camins de Banyoles davant la decisió del Departament d’Educació de fusionar-la amb la del Pla de l’Ametller a partir del curs 2026-27 creant un nou projecte.

Amb el lema Salvem l’escola Camins, unes cent cinquanta persones, entre adults i infants, s’han manifestat aquest dilluns davant d’Educació, a Girona. S’ha aprofitat que les escoles tenen festa a Banyoles per convocar la manifestació, que ha començat a dos quarts de deu del matí i en la qual, fins a les dotze del migdia, s’han dut a terme diferents activitats per als nens i nenes assistents. “A l’escola es treballa amb ambient per això hem volgut portar l’escola aquí. Els infants han pintat, llegit, han dibuixat amb guixos al terra, hem pintat cares...També hem repartit esmorzar, cantat Nyacres i s’ha llegit un manifest” explica una de les membres de l’AFA, que vol deixar clar que les accions seguiran fins que “ens facis cas”. “Els pares i mares i l’equip de l’escola anem tots a una, potser ens faltaria una mica més de col·laboració de les altres escoles” segueix exposant. “No volem que tanquin l’escola sinó que baixin ratios i així es pugui atendre millor els infants”. Quant a pròximes accions, de moment tenen previst una trobada amb l’alcalde de Banyoles el proper dilluns i també volen assistir al ple que es fa al mateix dia. “No volem que mori el nostre projecte”, conclou.

El manifest

En el manifest que s’ha llegit durant la mobilització s’ha destacat que Camins “s’ha convertit en un referent pedagògic “ i en una escola que “aporta valor i pluralitat a l’oferta pedagògica de Banyoles”. Recalquen que tot i això “el Departament d’Educació, amb la connivència de l’Ajuntament de Banyoles, ha optat pel tancament de l’escola emparant-se en dades de natalitat i econòmiques i proposa una fusió amb una altra escola de la ciutat”.

L’AFA de Camins denuncia que aquesta “fusió” es fa sense un full de ruta concret, sense garanties per a la continuïtat dels projectes i ignorant les peticions de les famílies de Camins per mantenir viu el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia