Educació

GIRONA

El Consell Social de la UdG premia els treballs de recerca d’11 estudiants de batxillerat

El Consell Social de la Universitat de Girona (UdG) ha premiat onze estudiants de batxillerat pels seus treballs de recerca. Aquests premis, que compleixen la 25a edició, tenen l’objectiu de promoure i potenciar la recerca entre els joves en un àmbit de proximitat entre l’ensenyament secundari i la UdG. Compta amb la col·laboració de la demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), el Patronat Politècnica, l’Escola Universitària de les Arts ERAM i l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES).

Els treballs premiats pertanyen als àmbits d’humanitats, ciències socials, ciències, tecnologia, medicina, arquitectura, innovació industrial, arts visuals i escèniques i salut i esport. Els guanyadors obtenen un ajut per l’import dels crèdits matriculats en el primer any d’alguna de les titulacions oficials ofertes per la Universitat de Girona, per al curs acadèmic 2024-2025, fins a un màxim de 1.200 euros, en el cas que l’estudiant no tingui matrícula gratuïta, o una reducció equivalent al preu públic en la matrícula als centres adscrits a la UdG, EUSES i Escola Universitària ERAM. A més, es difondran els treballs i es farà una aportació econòmica per a l’estudiant, el tutor i el centre de secundària on s’ha dut a terme el treball.

El Premi de Recerca en l’Àmbit d’Humanitats ha estat per a Aniol Sucarrats (Institut La Garrotxa) pel treball Accident o sabotatge? El descarrilament del tren d’Olot l’any 1946.

El Premi de Recerca en l’Àmbit de les Ciències Socials ha estat per a Bernat Alútiz (Institut Santiago Sobreués) pel treball La tecnocràcia. Una amenaça o una oportunitat per a la democràcia?.

El Premi de Recerca en l’Àmbit de les Ciències ha estat per a Nur Vives (Institut Pla de l’Estany) pel treball Bioluminescència: llum a partir de la vida. Estudi de l’alga Pyrocystis fusiformis. També l’han guanyat Àlex Blasco Carrerras i Jan Clavaguera Olivas (Institut La Garrotxa) pel treball Pròtesi Mecànica. Estudi general de les pròtesis funcionals i estètiques.

El Premi de Recerca en l’Àmbit de la Tecnologia ha estat per a Bingchi Zhu Lin (Institut Abat Oliba) pel treball Optimització heurística de la distribució de teclat a partir d’un programa evolutiu. També l’ha guanyat Mariona Tarradas (Institut Pere Alsius) pel treball Sandbox. Estudi, disseny i construcció d’un nou mòdul per al MMACA amb activitats educatives.

El Premi de Recerca en l’Àmbit de la Medicina ha estat per a Carla Ventura (Institut Antoni Cumella) pel treball Torna’m el meu clítoris! Disseny de prototip anatòmic de cirurgia de reconstrucció clítoridia després de l’ablació.

El Premi de Recerca sobre Arquitectura (COAC) ha estat per a Gina Julià (Escola Vedruna Girona) pel treball La física sobre el mar. La física aplicada a les embarcacions de vela lleugera i confecció d’una maqueta a escala.

El Premi de Recerca en l’Àmbit d’Innovació Industrial (Patronat EPS) ha estat per a Sira Font (Institut de Celrà) pel treball Escolta-ho en el vent. Estudi, redisseny i construcció d’una flauta travessera amb impressió 3D.

El Premi de Recerca en l’Àmbit d’Arts Visuals i Escèniques (Escola Universitària ERAM) ha estat per a Laura Feixas (Institut Josep Brugulat) pel treball La fotografia analògica. Els secrets que guarden les sals de plata.

Finalment, el Premi de Recerca en l’Àmbit de Salut i Esport (Escola Universitària de la Salut i l’Esport EUSES) ha estat per a Marc Pigem (Institut El Pedró) pel treball Una bona nutrició contribueix decisivament al rendiment Esportiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia