Escola nova, alumnes «vells»

La nova escola Puig de les Cadiretes de Llagostera serà una escola nova amb alumnes vells. Aquest ha estat un cas d'aquells que la necessitat obliga a resoldre. L'últim tràmit fins que no s'obri l'escola ha estat escollir-ne el nom. A finals de març i en un procés de participació popular, el nom escollit va ser el de Puig de les Cadiretes. Juntament amb aquest nom, havia quedat finalista el de La Sureda, i es van votar a través de la xarxa. Un altre nom que s'havia proposat era el de la sindicalista Isabel Vilà, que no va prosperar.

Però el naixement d'aquest nou centre ve del 2006. Aleshores, la congregació de les Germanes de Sant Josep, titular del centre Nostra Senyora del Carme, va demanar a Educació cessar l'activitat com a escola, i va adduir la impossibilitat adequar-se a les mesures de seguretat exigides. Paral·lelament ja es parlava de la possibilitat de fer una escola nova a Llagostera. Al final, es va fer coincidir una necessitat amb l'altra i per això el nou centre començarà amb dues línies: una de nova que hauria correspost al CEIP Lacustària, amb grups de P3 i P4, i una altra de vella, amb la línia completa de P3 a 6è de primària, que eren els alumnes del Nostra Senyora del Carme.

Encara l'octubre passat, quan les obres d'aquesta nova escola van començar, la regidora d'Educació, Montse Vilà, apostava perquè el trasllat dels alumnes de l'escola Nostra Senyora del Carme es fes el curs 2009-2010, perquè aleshores encara no estava clar. No va ser fins fa poc més de dos mesos, al febrer, quan el delegat dels serveis territorials d'Educació a Girona, Andreu Otero, ho confirmava: al nou centre, hi anirien els alumnes del Nostra Senyora del Carme, juntament amb els grups que s'havien triplicat per falta de places a l'actual CEIP Lacustària. El centre nou, doncs, tindria dues línies.

El desembre del 2006, la congregació de les Germanes de Sant Josep, titular del centre Nostra Senyora del Carme, va presentar a Educació una sol·licitud per cessar l'activitat com a escola, adduint la impossibilitat econòmica per adequar-se a les mesures de seguretat exigides. L'agost del 2007, es decidia inutilitzar algunes aules de l'escola i adequar-ne d'altres per complir les mesures de seguretat en cas d'emergència i mantenir el centre educatiu obert fins que no s'hagués construït la nova escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.