El retard de les obres endarrereix el trasllat de l'escola pública de Vilassar de Dalt al nou edifici

El retard en l'entrega de les obres farà endarrerir el trasllat dels alumnes de l'escola Francesc Macià de Vilassar de Dalt, l'única de titularitat pública del municipi i actualment distribuïda en dos edificis i cinc barracons. La constructora havia d'entregar el nou edifici, que s'està fent a l'antic camp de futbol, amb una capacitat per a 440 alumnes, durant la Setmana Santa, però la nova data per a la recepció de l'obra és ara el 23 d'abril. Això ha impedit que el trasllat es fes durant aquests dies de festa, tal com s'havia previst inicialment.

«El millor és fer el trasllat durant les vacances d'estiu, però Educació ens demana els mòduls prefabricats com més aviat millor», diu la regidora d'Educació, Anna Marín. Per això afirma que encara és d'hora per saber quan s'estrenarà el nou centre, que posarà fi als problemes de dispersió que presenta l'escola pública al municipi.

Actualment, les aules estan repartides entre el bloc del carrer Joan Maragall i l'escola històrica del municipi, la del camí de Can Pons. Aquest edifici servirà en el futur més immediat per situar-hi la formació no reglada, que actualment també està molt dispersa. L'edifici de Joan Maragall estarà tancat en espera d'una més que possible ampliació del nou centre, de dues línies.

Sobrepoblació

De fet, per al curs vinent la nova escola ja serà insuficient, ja que durant la preinscripció s'hi han inscrit fins a 60 alumnes, deu més dels que poden assumir les dues línies. «Hem de veure com ho resolem», explica Marín, que hi afegeix que altres anys s'ha optat per passar alguns infants a l'escola concertada. No obstant això, Marín està convençuda que en el futur més immediat farà falta una altra escola i explica que, per això, quan el govern redacti el pla d'equipaments es reservarà un espai per a la construcció d'un centre educatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona