Educació

L'Hospitalet crea un camí escolar segur

El circuit de Pubilla Cases i la Florida ha motivat la reforma de 17 carrers

Els alumnes dels barris de Pubilla Cases i la Florida ho tindran més fàcil per anar sols a l'escola, ja que l'Ajuntament ha adequat uns itineraris com a camí escolar segur. És la segona iniciativa d'aquest tipus que s'implanta a la ciutat, ja que des de fa uns anys hi ha un camí escolar segur a Collblanc i la Torrassa. En el nou camí han participat 19 centres escolars de Pubilla Cases i la Florida, que han detectat problemes d'accessibilitat i seguretat a l'entorn de les escoles, voreres estretes i necessitat de més semàfors a les cruïlles. Aquests problemes s'han tingut en compte per remodelar 17 carrers, set dels quals passen a ser de prioritat per als vianants i els 10 restants s'han remodelat amb voreres més amples. També s'han instal·lat semàfors nous i s'han ampliat les zones d'entrada dels centres educatius.

Mesures municipals

L'inici del curs fa que els diferents ajuntaments del Baix Llobregat endeguin mesures per facilitar la tornada a l'escola. Les famílies empadronades a Sant Esteve Sesrovires rebran un ajut de fins a 75 euros per cada fill que necessiti un ordinador portàtil. És el mateix import que des del curs 2006/07 s'atorga a la compra de llibres i material de text. L'Ajuntament de Cornellà destinarà 100.000 euros per millorar el nivell d'anglès dels alumnes. Es tracta d'un programa complementari de formació que els alumnes podran seguir fora de classe i que tindrà un cost de cinc euros al mes per alumne.

D'altra banda, aquest curs s'inauguren diversos centres escolars. El Prat estrena l'escola del Parc, amb dues línies i 450 places. En aquest centre s'han invertit 5,2 milions d'euros i s'ha construït sobre l'antic camp de futbol del Fondo d'en Peixo. També s'obre l'escola bressol la Blaveta, amb 160 places. Sant Joan Despí disposa d'una nova escola, a les Planes, resultat de la fusió dels centres de primària La Unió i Pasqual Cañís. Té 410 alumnes matriculats i una plantilla de 31 mestres. Altres escoles s'han millorat amb reformes i ampliacions. Una d'aquestes és la Mare de Déu de Montserrat de Castellví de Rosanes, ampliada amb un nou edifici. A Castelldefels s'han remodelat les escoles Can Roca i Torre Barona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós