Motius econòmics i pocs alumnes, arguments del delegat d'Educació per no fer una altra escola a Sils

Pares i mares de Sils constitueixen una plataforma per reivindicar-la

La decisió d'Educació de no tirar endavant la nova escola d'educació infantil i primària de Sils ha provocat la reacció de bona part de la població. Unes 250 persones, entre pares i mares afectats i altres veïns, a més de l'alcalde, Martí Noguer, van tenir una reunió ahir amb Andreu Otero, perquè els donés explicacions del perquè no és possible una altra escola a Sils.

L'argument inicial donat pel departament va ser que hi havia un nombre insuficient d'alumnes preinscrits. Ahir, però, segons va explicar la portaveu de la plataforma, Meritxell Sanchis, Otero va admetre que també s'havien fet enrere per motius econòmics.

Segons els pares, no s'entén per què no es tira endavant un projecte d'estudis que ja tenia existència formal; equip directiu amb projecte d'escola, permís d'obres, alumnes preinscrits (fins i tot les sol·licituds de preinscripció per al servei de transport i menjador escolar del Consell Comarcal), i que ja havia estat presentat als pares i mares per l'inspector de la zona. A més, s'hi afegeix que l'actual escola de Sils, el CEIP Jacint Verdaguer, ja està massificada.

Paral·lelament, la Plataforma Sils: Volem l'Escola Nova Ja! té previst iniciar accions reivindicatives. Segons va explicar ahir Meritxell Sanchis, la primera acció de la plataforma serà diumenge, a les 11, quan faran samarretes reivindicatives i, a les 12, tallaran la carretera que travessa el poble.

Reunió amb Maragall

Segons va explicar Martí Noguer ahir a aquest diari, dijous es reuniran amb el conseller Ernest Maragall, perquè volen que els expliqui aquesta negativa i poder-li manifestar els arguments de Sils perquè es faci la nova escola.

Nova llar a Sant Jaume

JORDI CASAS

La nova llar d'infants de Sant Jaume de Llierca entrarà en servei el gener del 2010 i cobrirà un buit important al poble, segons va manifestar ahir el delegat del govern a Girona, Jordi Martinoy, ja que és un servei del qual no disposen. Aquesta setmana s'ha adjudicat el projecte d'urbanització dels carrers d'accés a l'equipament, cosa que permetrà posar en funcionament la llar, ja que, ara, l'accés és per l'escola de primària. La nova escola tindrà una capacitat de 30 places i només hi manca l'equipament interior. Les obres d'urbanització tenen un cost de 377.458 euros, 307.147 dels quals a càrrec del Pla Únic d'Obres i Serveis. La llar d'infants, el projecte de la qual es va començar el 2006, ha tingut un cost de 425.000 euros, 320.000 dels quals han estat aportats per la Generalitat a través del Puoisc, del programa europeu Feder i del Departament d'Educació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós