L'anunci que el nou institut de Ribes no impartirà batxillerat fa indignar l'Ajuntament i l'AMPA

El consistori ha demanat una reunió amb el conseller d'Educació

Sorpresos i indignats, l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i l'AMPA de l'IES Montgròs reclamen a la Generalitat que respecti les seves previsions, i que el nou institut comenci a funcionar el 2010, però amb batxillerat. Ara, el centre, el segon d'educació secundària de Ribes, funciona de manera provisional en barracons, situats al costat del pavelló municipal de Ribes.

En una roda de premsa conjunta entre l'AMPA i l'Ajuntament, dimecres, la regidora d'Educació, Carme Farràs (ERC) va explicar que el Departament d'Educació ha notificat al municipi que la construcció de l'IES serà «imminent, però de tres línies d'ESO». La Generalitat argumenta que el creixement de Sant Pere de Ribes no necessita dues línies més de batxillerat, una opinió de la qual discrepen el consistori i l'AMPA. «Tenim 184 alumnes a quart d'ESO. Si volen fer tots batxillerat, s'hauran de desplaçar de municipi, i massificaran les places al Garraf», va dir Carme Farràs. Actualment, Sant Pere de Ribes no només imparteix l'ESO i la secundària als alumnes del municipi, sinó també als d'Olivella, és dir, que ha d'atendre l'alumnat de cinc escoles de primària només al nucli de Ribes. «El nou institut també haurà d'aplegar cicles formatius; això [en referència a la falta de batxillerat] és truncar el projecte educatiu dels pares», va afegir la responsable d'Educació al municipi.

«Segona categoria»

Per Farràs, si el nou institut de Ribes no ofereix batxillerat, estarà «condemnat a ser un centre de segona categoria». «Qui vagi a l'IES Montgròs, hi anirà a disgust», va dir la regidora, tenint en compte que «els pares no demanaran en primera opció» un centre on saben que els seus fills no podran seguir la seva formació.

«Estem enfadats. No veiem canvis demogràfics que puguin justificar aquest canvi», va apuntar la presidenta de l'associació de mares i pares de centre, Quima Albalate, «Aquesta és una molt mala notícia, no només per als nostres fills, sinó per al municipi», va afegir Albalate. Segons la presidenta de l'AMPA, l'únic element positiu és el fet que la comunitat educativa i l'Ajuntament tenen la mateixa posició, i rebutgen que el centre no ofereixi batxillerat.

L'alcalde, Josep Antoni Blanco (PSC), reclama la necessitat que el nou IES –que ha de construir-se al costat del CEIP Els Costarets– comenci a funcionar el 2010 amb batxillerat, i descarta la idea que la formació s'ampliï en un futur. El govern local ja ha demanat una reunió amb el conseller d'Educació, Ernest Maragall, per transmetre-li «la posició unànime de la comunitat educativa» en contra de l'actual projecte d'institut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona