Educació

educació

Figueres rectifica la zona única dels instituts per la polèmica de l'inici de curs

Ensenyament recupera l'adscripció dels centres de primària als instituts

La supressió feta el 2012 havia provocat moltes queixes dels pares

Figueres ha recuperat l'adscripció dels centres de primària als instituts de la ciutat, arran de la polèmica que hi va haver el 2012, quan la zona única d'escolarització i la supressió de la vinculació entre escoles i instituts va provocar moltes queixes dels pares i mares d'alumnes. Les principals reivindicacions van venir perquè una vintena d'estudiants es van veure obligats a anar a l'institut Narcís Monturiol, que els quedava a l'altra punta de casa seva. En aquell moment, ERC va demanar que es fes marxa enrere i el govern municipal de CiU va afirmar que es miraria de canviar per al curs vinent.

Ensenyament ha rectificat i cada escola de Figueres tornarà a estar vinculada a un o dos instituts de la ciutat. N'estan exclosos els instituts Deulofeu i Cendrassos, per als quals Figueres és zona única, és a dir que els dos centres podran rebre alumnes de tota la ciutat. A més, els estudiants de les escoles Pous i Pagès i Parc de les Aigües podran optar a anar a tots els instituts figuerencs, perquè no en tindran cap de vinculat en concret. També s'ha fet una altra rectificació de resultes de les queixes del curs passat. Ara, els alumnes del Far d'Empordà que van a l'institut a Figueres aniran al Narcís Monturiol i estudiants de Borrassà i Santa Llogaia aniran a Vilafant.

El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, va explicar el canvi de model al Consell Escolar Municipal de Figueres. El representant de la Generalitat va admetre que el manteniment del model actual no era viable i va afirmar que la zona única no garantia que els alumnes poguessin a anar a l'institut més proper al lloc de residència i, per això, s'havia buscat un model mixt. El regidor d'Educació de Figueres, Josep Maria Godoy, va fer una valoració positiva de la modificació i va explicar que fa mesos que s'està negociant a tres bandes, l'Ajuntament, la Generalitat i els directors dels centres.

Preinscripcions obertes

Les escoles de primària i instituts de Figueres van obrir precisament ahir el període de preinscripcions, que s'allargarà fins al 22 de març vinent. Els centres educatius ofereixen 1.055 places noves entre infantil (564) i secundària (491). Tot i que les famílies s'han de dirigir al centre que desitgin inscriure el seu fill o filla, l'Ajuntament ofereix suport a les famílies.

LA XIFRA

1.055
places
noves, entre les de P3 (584) i les de primer d'ESO (491), estan disponibles pel curs que ve.

LA DATA

22.3.2013
És la data límit
per fer la preinscripció als centres educatius de la capital de l'Alt Empordà.

LA FRASE

El 97% de les peticions es van atendre en la primera opció, però calia millorar-ho
Josep Maria Godoy
regidor d'educació de figueres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS