Educació

Sant Mateu i Nàquera acullen aquest cap de setmana les trobades d'escoles en valencià

Resultats positius de la campanya de matriculació Marca't un punt. Matricula en valencià, matricula en qualitat, que ha dut endavant Escola Valenciana amb el patrocini de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i que ha estat avalada per les cinc universitats públiques valencianes

La campanya, que ha tingut per objectiu informar les famílies sobre el programa òptim d'ensenyament al sistema educatiu valencià, el Programa plurilingüe d'ensenyament en valencià (PPEV), ha tingut els seus fruits.

El treball que han realitzat els equips docents dels centres ha estat clau per informar les famílies, que en un 83,2% han escollit el PPEV en aquelles escoles que estaven pendents de l'aprovació d'un canvi de línia a valencià. 38 centres ho han aconseguit i això suposa que hi haurà un miler d'alumnes més de 3 anys per al pròxim curs que podran estudiar en valencià.

Quan acaben la seua etapa educativa en aquestos 38 centres, més de 10.000 xiquets i xiquetes estaran estudiant en valencià en aquestes 38 escoles.

En aquest marc de celebració d'una situació que no es donava en anys, l'augment d'obertura de línies en valencià per atendre una part de la demanda de les famílies, aquest cap de setmana hi ha organitzades dues Trobades d'Escoles en Valencià: la del Maestrat i els Ports a Sant Mateu i la del Camp de Túria a Nàquera.

Aquesta Trobada arriba a la sisena edició, és la festa per la llengua més jove que organitza una entitat federada en Escola Valenciana, Maestrat Viu.

Aquesta Festa per la Llengua és molt significativa perquè feia anys que es volia sistematitzar la celebració de Trobades a les comarques del nord del País Valencià i és un objectiu que ja s'ha aconseguit. Comptarà demà amb diverses activitats i amb més de 40 tallers i paradetes de 15 centres educatius i entitats.

Nàquera acull per primera vegada la Trobada del Camp de Túria. Se celebrarà durant el matí i comptarà amb més de 50 tallers i paradetes. És la 26a edició de la Trobada del Camp de Túria i hi participaran més de 20 centres educatius de la comarca.

Premis Sambori

Dissabte 25 de maig es lliuren els Premis Sambori de País a la Universitat d'Alacant, uns premis que cobreixen tots els nivells educatius, des d'Infantil fins a modalitats universitàries i de formació de persones adultes.

En total, vora 74.000 participants de 16 comarques valencianes han nodrit d'històries en valencià aquest projecte d'escriptura en valencià.

Els Sambori tenen dues fases, la de comarca i la de País, per això entorn a les Trobades d'Escoles en Valencià, cada Coordinadora comarcal d'Escola Valenciana organitza el seu premi Sambori, on participen els alumnes d'eixa comarca.

Els primers premis de cada categoria comarcal, són els que concursen en el Sambori de País. Segons Josep Chaqués, president de la Fundació Sambori, “aquest concurs és un vehiculitzador de la creativitat feta en valencià per part de l'alumnat i seria impossible aconseguir aquestes xifres de participació sense la implicació dels mestres i del professorat de les escoles i els instituts que creuen fermament en el Sambori com una eina de treball de l'escriptura a l'aula”.

Enguany La Cívica d'Escola Valenciana, la coordinadora de l'entitat a l'Alacantí, celebra els seus 25 anys. Per aquest motiu, el lliurament de la final dels Premis Sambori es realitza a la Universitat d'Alacant .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera