Educació

Educació

La Llavor fa deu anys que creix

L'escola aposta pel desenvolupament i l'educació lliure

Ha anat creixent en nombre d'infants exponencialment

La llavor és el nom d'una escola amb seu al mas Garganta de la Pinya (la Vall d'en Bas) que defineix perfectament la seva singularitat. Fonamentada en la pedagogia Waldorf, està promoguda per l'associació per al desenvolupament i l'educació lliure La Llavor. De fet, l'embrió és l'associació i el grup de joc La Llavor a Can Nierga de Tortellà, creats l'any 2004. Eren tres infants i una mestra de jardí amb formació Waldorf amb els mateixos ideals que les famílies d'aquests infants. Des de llavors, el nombre ha anat augmentant de manera exponencial.

L'any 2005 el grup de joc es va traslladar al Mas Garganta i va millorar les instal·lacions i l'entorn natural, que és un aspecte molt important en l'educació dels infants. L'escola va creixent i obrint grups fins que es consolida el Jardí d'Infants. A part, s'han anat duent a terme activitats, obertes al públic, relacionades amb la difusió del treball pedagògic i l'associació.

La pedagogia Waldorf al Jardí d'Infants, doncs, té com a eix la consideració dels grups com una gran família. “Amb ritme, harmonia, cordialitat i calidesa es fan les activitats, compassades per celebracions tradicionals que ens recorden el rítmic transcórrer de les estacions anuals”, expliquen responsables de l'escola.

I hi afegeixen que l'aprenentatge a curta edat es desenvolupa a través del cos. “L'infant s'obre amb tots els sentits a les influències i impressions del seu entorn i va integrant les experiències a la seva constitució física”, expliquen. La mestra és la responsable d'harmonitzar totes les situacions per generar confiança i seguretat. Durant la jornada es combinen diferents fases del joc lliure, a l'interior i al pati, amb una activitat artística o artesanal i amb cançons, rotllanes, contes o jocs de dits. “La nostra iniciativa es basa en el respecte a les necessitats evolutives de l'infant. Sentim que l'educació és el patrimoni més valuós que podem deixar”, conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona