Educació

Uns 50.000 alumnes gaudiran del cinema en valencià d'Escola Valenciana

Participen en aquesta campanya escoles públiques i concertades, instituts i centres educatius en general

L'alumnat des d'Infantil fins a Batxillerat de 24 poblacions valencianes es beneficien de les projeccions de 22 pel·lícules i documentals en valencià que s'ofereixen al catàleg del programa ‘Cinema a l'Escola' 2014 d'Escola Valenciana.

Enguany les poblacions on es projecten pel·lícules i documentals en hores lectives són: Agullent, Alacant, Alaquàs, Alboraia, Bocairent, Catarroja, Castalla, Cocentaina, Faura, Gandia, Godella, Montserrat, Muro, Museros, Novelda, Onil, Ontinyent, Pinós, Sagunt, Sedavi, Sueca, València, Vinalesa i Xàtiva.

El catàleg de “Cinema a l'Escola” per a aquest curs està configurat per 10 pel·lícules que han estat recentment en la cartellera i amb temàtiques que es poden treballar des de diferents punts de vista a l'aula.

Els títols són: “Veïns invasors”, “Els Cap de Drap a la Selva de l'Arc de Sant Martí”, “Les cròniques de Spiderwick”, “Sobre la marxa”, “Tom Sawyer”, “Divergent”, “L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra”, “Com ensinistrar un drac 2”, “Operació Cacauet” i “L'abella Maia”.

Pel que fa a documentals es compta amb els títols: “València necessita una cançó”, “Més enllà del mur”, “Una llengua que camina”, “Valencians de Mallorca”, “El valor de les paraules”, “Estellés, poeta de meravelles”, “Carles Salvador, una llarga vida de les paraules”, “Ausiàs March, cor d'acer, de carn i de fusta”, “Joanot i Tirant, lletres i batalles”, “Mathausen-Gusen: La memòria”, “El Terrer, un poble emmudit” i “Mengem SA”.

Cinema a l'Escola a València ciutat

Els dies 11, 12 i 13 de novembre les sales dels cinemes Yelmo de València s'omplin d'alumnes per veure les pel·lícules “Els Cap de Drap a la Selva de l'Arc de Sant Martí”, “Operació Cacauet” i “Divergent”.

“L'entitat s'encarrega de llogar sales comercials de València, perquè l'ajuntament de la ciutat no ha col·laborat mai en aquesta activitat i no podem deixar sense cinema en la nostra llengua a l'alumnat de la capital”, ha declarat Laura Font, responsable del projecte i presidenta de la Coordinadora d'Escola Valenciana a la ciutat (CAPPEPV).

En total passaran pel aquestes sales uns 2.000 alumnes del Cap i Casal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES