El curs escolar a la demarcació de Lleida comença amb normalitat segons Educació

La Generalitat ha invertit noranta milions d'euros en obres d'ampliació i millora als centres escolars de la demarcació de Lleida. El CEIP Alfred Potrony de Térmens (Noguera) n'és un d'ells i per això, el director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida, l'ha visitat aquest matí.

Per la seva banda, a Lleida ciutat s'han creat aquest any tres noves escoles bressol al barri de Balàfia, la Mercè i Raïmat. En total s'han creat 118 places noves d'escola bressol fins arribar a una oferta de 836 per infants de zero a tres anys en disset centres. Aquest any també entra en funcionament la nova Escola Municipal de Belles Arts. Amb els Fons d'Inversió Local, la Paeria i la subdelegació del govern espanyol han fet obres de millora a onze Centres Públics d'Educació Infantil i Primària (CEIP) de la ciutat de Lleida. Les obres inclouen feines com per exemple pintar l'edifici, ampliació dels centres i millores en els equipaments.

Les obres de millora del fons d'inversió local han suposat una despesa de prop d'1,4 milions d'euros a onze CEIP de Lleida com ara els CEIP Camps Elisis, Cervantes, Creu del Batlle, Joan XXIII, Sant Josep de Calassanç, l'Esperança, Balàfia, Escola Espiga, Joan Maragall, Magraners, Terres de Ponent i l'escola bressol de Magraners.

L'inici de curs escolar a Lleida arriba aquest any amb novetats com ara l'aplicació de la nova llei d'Educació de Catalunya, la incorporació dels llibres digitals a l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i posteriorment als altres cursos. Dins de la llei d'Educació de Catalunya també es començaran a aplicar els plans d'autonomia de centre perquè les escoles puguin gestionar els seus projectes. Aquestes novetats afecten als més de 63.500 alumnes que han començat avui el curs escolar a les terres de Lleida, prop d'un 2% més que l'any passat.

Els alumnes del CEIP Joan XXIII, han rebut la visita de l'Alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del subdelegat del govern espanyol, José Ángel Flores i el delegat d'Ensenyament a les Terres de Lleida, Antonio López. Els nens s'han mostrat satisfets de tornar a l'escola on els han explicat com serà el nou curs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer