Portàtils a l'aula, aiguats, i més infants a Montgat

Una de les novetats destacades en l'inici de curs a Santa Coloma serà l'estrena, en pocs dies, dels ordinadors portàtils que han de permetre l'ensenyament via digital als setze instituts de la ciutat. Un pas en què, per a la regidora d'Educació del consistori colomenc, Begoña Bellette (PSC), la ciutat ha estat «pionera», i que el seu homòleg a Badalona prefereix no valorar a l'espera que el Departament d'Educació «presenti un projecte concret per als municipis». A banda d'aquests dispositius, l'estrena de la temporada lectiva a Santa Coloma també està marcada per la disposició de set noves línies educatives, quatre de les quals pertanyen a les dues noves escoles que en el futur s'han de crear a la ciutat: el CEIP Riera Alta i el CEIP Santa Coloma. Aquest darrer centre –tal com es va fer per a la nova línia del CEIP Sant Just– va posar ahir l'embrió del seu naixement a còpia de mòduls prefabricats. Aquest increment de l'oferta a Santa Coloma s'emmarca també en un conveni acordat per l'Ajuntament i pel Departament d'Educació, un pla que, amb el seu desplegament, va dur ahir Bellette a assegurar que «aquest any no s'hauria de patir per qüestions de matriculació», perquè de moment només queden per escolaritzar una quinzena d'alumnes procedents de la matrícula viva. «Des de la prudència, tot apunta que la demanda que hi hagi serà perfectament assumida», va concloure.

Al CEIP Pompeu Fabra de Sant Adrià de Besòs es va estrenar ahir l'espai que, només durant aquest curs, acollirà un grup de P3 necessari per satisfer la demanda provocada per «una punta de natalitat», tal com va explicar ahir el regidor d'Educació, Gregorio Belmonte (ICV-EUiA). D'altra banda, el CEIP Mediterrània recupera la sisena hora, mentre que la pluja va obligar a suspendre les classes a la tarda al CEIP Catalunya, que va quedar parcialment inundat. A Montgat, la regidora Rosa Funtané (ERC) va explicar que el creixement de la vila ha obligat a habilitar un nou P3 provisional a l'Escola Marina i un grup de primer d'ESO a l'IES Thalassa. A Tiana –on la regidora educativa està de vacances i els tècnics municipals no van atendre la trucada d'aquest diari– el CEIP Lola Anglada s'ha reformat àmpliament, amb una inversió de 35.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona