Educació

La Trobada de la Safor - Valldigna reunix vora 10.000 persones al seu voltant

Per ara hi ha més de 194.000 persones que enguany han participat en les festes lúdiques i reivindicatives d'estima pel valencià des que a finals de febrer Escola Valenciana va presentar la ‘Crida per l'escola que volem'

Amb la Trobada de la Safor-Valldigna les festes per la llengua d'Escola Valenciana fan una parada fins a després de les eleccions autonòmiques i municipals. Encara queden per celebrar-se tres Trobades que es reprendran el 30 de maig a Benetússer, on s'ha organitzat la Trobada de l'Horta Sud. El 6 de juny es realitzaran les dues últimes festes d'enguany per la dignificació del model de l'escola que volem: La Trobada de l'Alcoià i el Comtat a la Canyada i el Camp de Mirra i la Trobada del Baix Vinalopó i el Baix Segura a Santa Pola.

Hauran estat 19 Trobades d'Escoles en Valencià en una edició que es preveu de les més multitudinàries dels últims anys.

La Trobada de la Safor-Valldigna obri les portes a la pròxima campanya activa d'Escola Valenciana, la campanya de matriculació a les escoles, que començarà la pròxima setmana. L'entitat cívica presentarà aquesta campanya amb el títol ‘Matriculem en l'escola que volem' el pròxim 7 de maig.

L'entitat cívica organitza aquesta campanya des de fa quasi una dècada per a intentar pal·liar la falta de transparència i d'informació de la Conselleria d'Educació respecte als programes que existixen al nostre sistema educatiu i per a explicar a les famílies quins d'eixos programes són els òptims pel que fa a la qualitat educativa i als resultats acadèmics que s'obtenen.

Aquesta campanya comptarà un any més amb el suport de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i les recomanacions que es fan a les famílies estan avalades per les cinc universitats públiques valencianes i per les Unitats per a l'Educació Multilingüe.

Vora 10.000 persones

Vora 10.000 assistents han emplenat els carrers de l'Alqueria de la Comtessa, que ha acollit per segona vegada una Trobada de la Safor-Valldigna. La primera va ser l'any 2002.

La cercavila dels centres educatius de la comarca va començar acompanyada de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de l'Alqueria de la Comtessa i de la Geganta Beatriu d'Urrera.

Els participants van gaudir d'una exposició dedicada a Carles Salvador i de l'exposició de murals titulada ‘L'escola que volem', que ha consistit en treballs que han presentat els centres educatius de la Safor-Valldigna, on cadascun ha visualitzat quina és l'escola que desitgen i volen.

Van realitzar tallers educatius 55 escoles i instituts d'Ador, Palma, Alfauir, Almoines, Barx, Palmera, Potries, Bellreguard, Benifairó de la Valldigna, Daimús, el Real de Gandia, Gandia i el Grau, la Font d'en Carrós, l'Alqueria de la Comtessa, Miramar, Oliva, Piles, Rafelcofer, Simat de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna, Vilallonga, Xeraco i Xeresa.

Així mateix, la Trobada ha comptat amb 48 estands d'entitats i col·lectius, d'editorials valencianes i d'associacions del poble.

La festa per l'escola que volem de la Safor-Valldigna va finalitzar ahir dissabte 2 de maig, amb el grup “Rodamons” i l'espectacle “Petiteses”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona