Educació

Reclamen una segona línia a l'institut La Valira

Les AMPA de les zones escolars rurals el prefereixen al Joan Brudieu, on es veuen obligats a portar els fills perquè l'altre aplica criteris de proximitat en no passar-hi el transport escolar

Les associacions de pares i mares d'alumnes (AMPA) de les zones escolars rurals (ZER) Ridolaina de Martinet i Montellà, la ZER Urgellet i Montferrer i Castellbò, i la ZER Narieda d'Organyà, Coll de Nargó i Peramola han preparat un document conjunt per tal de demanar als serveis territorials d'Ensenyament una segona línia a l'institut La Valira. Els pares, a més, reclamen que els criteris d'admissió al centre siguin equitatius, ja que començarà a aplicar criteris de proximitat adduint que el transport escolar no passa pel centre. D'aquesta manera, els alumnes provinents d'aquestes ZER no poden triar el centre en el qual volen estudiar, ja que es veuen obligats a anar a l'institut Joan Brudieu. La presidenta de l'AMPA de l'escola Rosa Campà de Montferrer, Lorena Fernández, ha assegurat: “Si preinscrius els nens a La Valira no tens dret ni a transport ni menjador. No ens deixen decidir l'educació dels nostres fills i ens obliguen anar a l'institut Joan Brudieu.”

Un altre dels motius que donen les AMPA de les escoles rurals per sol·licitar que s'habiliti una segona línia a l'institut La Valira és el projecte pedagògic i com s'aplica. Els alumnes d'escoles rurals vénen de centres amb pocs alumnes i un ensenyament més personalitzat, fet que no es pot oferir en un institut amb més de mil alumnes com el Joan Brudieu, però que sí que és viable en un institut petit com La Valira. Fernández ha assenyalat que volen que la mateixa ensenyança que tenen en una escola rural segueixi a l'institut, opció que els dóna l'institut La Valira. Els pares i mares també remarquen que aquest institut es va obrir fa tan sols un any amb dues línies per tal d'alleugerir d'alumnes l'institut Joan Brudieu, però ara es veuen obligats a portar els seus fills a aquest centre.

La direcció de l'institut La Valira ha confirmat que el centre disposa de lloc per tenir una segona línia amb vista al curs 2016/17, però no poden garantir que tinguin les aules suficients a llarg termini, ja que el centre comparteix edifici amb l'educació infantil i primària de l'escola La Valira. A aquests fets se suma que a l'escola La Valira s'han obert preinscripcions per al pròxim curs a partir de P5 fins a cobrir les ràtios. Des d'Ensenyament no s'havia previst obrir les inscripcions, però la pressió de les famílies i l'AMPA del centre han fet reconsiderar aquesta decisió.

L'escola deixa d'oferir un curs cada any que passa, ja que ha d'acabar desapareixent i esdevenint només institut. Però es dóna la circumstància que al llarg del curs, tot i no acceptar noves preinscripcions, acabava acollint alumnes de famílies nouvingudes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró