Educació

Ensenyament tanca 4 aules de P3 i diu que sobren places

La preinscripció a Ponent surt amb 4.650 places, quan hi ha empadronats 3.939 infants per començar educació infantil

Dos centres faran jornada continuada i 32 rebran alumnes de menys de 3 anys, en la reducció de ràtios

Ensenyament va confirmar ahir que el curs vinent tancarà quatre línies de P3 a les comarques de Lleida, tres a Lleida, als centres Ginesta, Joan XXIII i Ciutat Jardí i una al col·legi Ignasi Peraire de Mollerussa. Malgrat les queixes i les protestes de pares i sindicats, el departament ha tirat pel dret amb la clausura d'aquestes aules, posant com a argument el descens de la natalitat.

El delegat d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va explicar ahir que a Lleida ciutat hi ha 107 alumnes menys que cursaran P3 i a Mollerussa, 23 alumnes menys que l'any anterior. Tot i això, va assegurar que hi ha places suficients per cobrir la demanda, ja que a Ponent, pel curs 2016-2017 hi ha una oferta de 4.650 places de P3, mentre que els infants empadronats amb edat per cursar aquest curs són 3.939 (un 15% menys).

Sobre les crítiques de l'Ampa de l'escola de Ciutat Jardí, que perd una línia de P3, Cullerés va dir que no és cap “càstig” sinó una mesura per reforçar les escoles dels barris, ja que un 80% dels alumnes d'aquest centre no viuen a la zona. Sobre la petició de l'Ampa i sindicats d'aprofitar la baixada de la natalitat per reduir ràtios, el delegat va manifestar que ja són ja inferiors al màxim de 25 alumnes per aula a P3 i 30 a primer d'ESO, i que segurament tornaran a baixar el curs vinent, com passarà en centres de Cervera, Guissona (Segarra), Alcarràs (Segrià) i Tàrrega (Urgell).

Pel que fa a secundària, l'Institut la Valira de la Seu d'Urgell passarà de dues a una línia. Per contra, es reduirà la ràtio de secundària sense eliminar cap línia als instituts de Cervera i Balaguer.

Altres novetats són que un total de 32 escoles de primària tindran servei de guarderia i rebran, també, infants d'un i dos anys, i que dos col·legis de Ponent s'estrenaran en la jornada contínua: el Sant Jordi d'Oliana i l'escola de Tuixent.

L'anunci de l'oferta per al curs vinent va coincidir amb una protesta convocada pels sindicats a la plaça Paeria i a la qual s'hi van sumar associacions de pares, sobretot les afectades per retallades. Unes 200 persones van reivindicar l'escola pública i la necessitat de dotar-la de més recursos en lloc de beneficiar la privada, i van denunciar la supressió d'aules de P3 i la manca d'espai i instituts pel creixement previst a l'ESO.

LA XIFRA

107
alumnes menys
de P3 a Lleida respecte al 2015, dada que, per Ensenyament, justifica reduir el nombre d'aules.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona