Educació

Societat

Milers d'infants i joves donen la benvinguda a l'estiu amb els casals i colònies

Les entitats que organitzen aquestes activitats han multiplicat el nombre de beques atorgades en els darrers anys perquè ningú es quedés sense plaça

Casals d'estiu, colònies i campaments han arrancat aquest dimecres arreu de Catalunya amb milers d'infants després del final del curs escolar. A Esplugues de Llobregat, un grup de 40 nens i nenes han marxat cinc dies de colònies a Montesquiu (Osona) amb la Fundació Catalana de l'Esplai (Fundesplai), que per als propers mesos ha programat 1.200 tandes d'activitats amb un total de 85.000 places, un 15% més que l'any passat. A l'escola Fructuós Gelabert de Barcelona, ha començat un dels casals d'estiu de la Fundació Pere Tarrés, amb més de 400 activitats que aplegaran més de 20.000 infants al llarg de tot l'estiu. Un dels principals objectius d'aquestes organitzacions és que cap infant es quedi sense la possibilitat de gaudir d'un estiu educatiu i per això bequen els nens i nenes que ho necessiten; unes ajudes que s'han hagut de multiplicar en els darrers anys.

Fundesplai oferirà enguany beques perquè 8.500 infants puguin gaudir d'activitats a la natura finalitzat el període escolar, una xifra que multiplica per cinc les places ofertes l'any 2011 quan van iniciar el programa d'ajudes. En la sortida des d'Esplugues de Llobregat del primer autocar de Fundesplai cap a les colònies, el portaveu de l'organització, Josep Maria Valls, ha destacat que, a banda de garantir la “màxima qualitat” de les activitats, també volen garantir que cap nen es quedi sense marxar de colònies per problemes econòmics i per això han posat en marxa la campanya 'Encerta l'Estiu-Un estiu per a tothom!'.

La mateixa preocupació té la Fundació Pere Tarrés, que preveu superar enguany la xifra de l'estiu passat de 4.034 infants becats, que van participar en un total de 8.974 activitats. Es tracta d'una xifra que ha augmentat un 345% en els darrers sis anys. Totes les sol·licituds rebudes l'any passat es van acceptar i es van atorgar ajudes per un import total de 991.646,33 euros per a famílies amb dificultats socioeconòmiques. De cara a aquest estiu, de moment ja són 3.900 els nens i nenes que han sol·licitat ajudes econòmiques, segons ha apuntat el portaveu de la Fundació Pere Tarrés, Albert Riu, des del casal d'estiu de l'escola Fructuós Gelabert de Barcelona. “Hem pogut assegurar activitats becades a tothom qui s'ha adreçat a la fundació”, ha afirmat Riu, que ha assenyalat que el procés per atorgar beques encara no està tancat i que encara se'n poden demanar. “No volem que cap infant es quedi sense colònies, sense casals; en definitiva, sense un estiu educatiu”, ha ressaltat. Les dues organitzacions fan una crida per rebre ajudes i assegurar aquest objectiu.

Campaments, rutes i colònies per a famílies

Fundesplai ofereix, fins el 12 de setembre, prop de 1.200 tandes d'activitats entre colònies, casals, campaments, rutes i camps de treball. També, colònies per a famílies el mes d'agost. En total, 85.473 places. Un exemple d'aquestes activitats són les colònies a la casa que Fundesplai té a Montesquiu. Un grup de 40 nens i nenes de 4 a 10 anys amb un grup de sis monitors i monitores d'Esplugues de Llobregat s'hi han dirigit aquest dimecres al matí per passar-hi cinc dies. “Les colònies suposen desconnectar per a nosaltres i per a ells. Tornen una mica més responsables, estan en contacte amb la natura i passen uns dies sense els pares”, ha explicat l'Ainhoa, mare d'una nena que ha marxat aquest dimecres de colònies.

Un altre exemple dels centenars d'activitats que han arrancat aquest dimecres és el casal d'estiu de l'escola Fructuós Gelabert. La Fundació Pere Tarrés ofereix activitats amb l'objectiu que els infants i joves gaudeixin d'un temps de lleure de qualitat, en què aprenguin a conviure, desenvolupar l'autonomia personal i ampliar els coneixements, i per respondre a la necessitat de conciliar la vida familiar i laboral. “El casal ens permet seguir amb la mateixa dinàmica familiar fins a mitjan juliol, quan ens podem organitzar d'una altra manera”, ha apuntat Carolina Costa, mare d'un dels infants que participaran en aquesta activitat en les properes setmanes. “Participa en els casals des de P3 i s'ho passa molt bé”, ha explicat quan ha portat el Julien, de 6 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona