Societat

L’‘Open Arms’ atraca a Lesbos després d’esperar durant 7 dies el permís

El vaixell de rescat va arribar divendres passat a l’illa grega carregat d’ajut humanitari

L’autoritat portuària ha donat permís aquest dijous a l’operació després d’endarrerir-la amb diferents arguments

El vaixell insígnia de l’organització no governamental (ONG) Proactiva Open Arms ha aconseguit aquest dijous atracar i desembarcar al port de Mitilini després de passar set dies esperant l’autorització. L’Open Arms va arribar divendres passat al matí a Lesbos (Grècia) carregat amb ajut humanitari.

El cap d’operacions de l’ONG, Gerard Canals, ha informat que des de les quatre de la tarda ja estan descarregant els 21 palets i més de 15 caixes de material al port de Mitilini.

El cooperant ha explicat a Efe que fins avui “l’autoritat portuària no mostrava la voluntat de voler deixar-nos passar i no ens deia el motiu, passats uns dies ens van comunicar que havíem de completar uns documents”.

El motiu adduït per l’autoritat portuària de Lesbos que va privar l’amarratge del vaixell va ser que no tenien espai lliure per atracar pel calat del vaixell, un antic remolcador d’altura reconvertit en vaixell de rescat.

“Ens sembla increïble que posin tants pals a les rodes a un vaixell que porta ajut humanitari”, ha lamentat Canals. Segons ha dit, diversos testimonis de Lesbos han assegurat a l’equip de l’ONG que “mai abans havien vist un vaixell bloquejat en aquest port”.

L’Open Arms va salpar el 23 d’abril des del port de Barcelona, on portava bloquejat més de cent dies, per portar ajut humanitari als ports grecs de Samos, Lesbos i Tessalònica.

La previsió de l’organització era poder deixar el material dilluns a Lesbos i salpar l’endemà cap a Tessalònica, el tercer port previst per descarregar després de fer-ho fa uns dies a l’illa de Samos, ruta que, segons ha comunicat Canals, reprendran dilluns que ve, 13 de maig.

La càrrega més important del total de 20 tones que porta el vaixell de rescat són productes d’higiene i menjar per a les persones dels camps de refugiats grecs, encara que també transporta material escolar, ordinadors i bicicletes per millorar la mobilitat als camps de refugiats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia