Educació

Treball fixa serveis mínims d’un docent per cada quatre aules a Infantil i Primària per la vaga d’ensenyament

Hi haurà un membre de l’equip directiu per centre i un terç del personal de les llargs d’infants

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decretat els serveis mínims per a la vaga convocada al sector d’ensenyament pels sindicats USTEC-STEs, CCOO, I-CSC, ASPEPC-SPS, CGT i UGT per aquest dijous. Segons l’ordre de Treball, s’estableix que durant la jornada de vaga hi hagi un membre de l’equip directiu per centre, un docent per cada quatre unitats o aules per a l’alumnat d’Infantil i Primària (de 3 a 12 anys), “que és el que requereix d’una vigilància més acurada”, i un terç del personal de les llars d’infants. Treball ha dictat que hi hagi un docent per cada tres aules en l’educació especial, i en aquest cas fins als setze anys.

L’ordre de Treball remarca que és “necessari” establir uns serveis mínims que permetin garantir “a les persones amb impossibilitat de trobar alternatives a la cura i la vigilància dels menors” que també puguin fer “ús del dret al treball” i poder “conciliar la vida laboral i personal”. El Govern remarca que “no s’estableixen serveis mínims per a l’activitat docent”, sinó per “garantir la seguretat dels menors de 12 anys, o menors de 16 en el cas de l’educació especial”.

Amb aquests serveis mínims, Treball conclou que queda “assegurada la proporcionalitat dels serveis mínims” i “ponderats adequadament els drets en conflicte”.

La direcció dels centres hauran de determinar el personal “estrictament necessari” per al funcionament dels serveis mínims, un cop escoltat el Comitè de Vaga. Treball també remarca que aquests serveis els ha de prestar “preferentment” el personal que no exerceixi el dret de vaga.

Els sindicats d’ensenyament demanen que el Govern aprovi un decret llei per incrementar el pressupost del Departament en 240 milions d’euros i poder respondre així a les demandes dels docents per començar a “revertir” les retallades “extraordinàries” de la crisi econòmica. Demanen 7.200 professors més, mesura que xifren en 95 milions, o convertir els terços de jornada a mitges jornades, 10 milions més. També consideren “irrenunciable” la reducció d’una hora lectiva, tant a Primària com a Secundària, per recuperar la jornada establerta per al professorat abans de les retallades, fixada en 18 hores lectives a Secundària i 23 a Infantil i Primària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia