Salut

L’Oncoswim dobla la recaptació, amb 44.604 euros contra el càncer de mama

La quarta edició de l’Oncoswim, la travessia solidària nedant en aigües obertes entre l’Estarit i Calella que promouen la Fundació Oncolliga Girona i el CN Radikal Swim, va superar les expectatives, amb 44.604 euros recaptats, gairebé el doble que en l’edició anterior.

Els diners es destinaran, per quart any consecutiu, a la investigació sobre el càncer de mama triple negatiu, un subtipus de càncer molt agressiu que afecta sobretot dones joves. Fins ara s’havien destinat a aquest projecte un total de 50.000 euros recollits fins ara, als quals caldrà sumar els recursos d’aquesta edició. La plataforma de donatius encara continua oberta.

Vuitanta nedadors van afrontar el repte esportiu de completar els 30 km que separen l’Estartit de la platja d’en Calau, a Calella de Palafrugell, passant per les illes Medes i les Formigues. Entre els equips hi havia l’Oncoen3D, amb la doctora Teresa Puig i els investigadors Quim Ciurana i Joan San.Van aconseguir arribar en una meritòria cinquena posició i porten recaptats fins al moment més de 2.600 euros

A més, 121 persones es van afegir a la versió més popular d’aquesta iniciativa solidària, la Milla Solidària, nedant des de la platja de Llafranc fins a la de Port Bo (1,5 km).La jornada es va desenvolupar sense incidències. Els equips van sortir de l’Estartit de manera esglaonada des de les 06.20 h. fins a les 8.00 h. del matí, en intervals d’un quart d’hora, i van anar arribant a la platja d’en Calau a partir de 2/4 de 4h. Alguns equips van fer tota la travessia junts, mentre que d’altres han anat fent relleus.La prova es va poder seguir en directe a través de l’enllaç a la pàgina web de l’esdeveniment, www.oncoswim.cat. A les 16.30 h hora es va donar sortida a la Milla Solidària, a la platja de Llafranc.Gràcies als donatius, avançarà el projecte d’investigació sobre el càncer de mama triple negatiu desenvolupat pel Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona. El grup treballa en estreta col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’Hospital Dr. Josep Trueta, i està liderat per Gemma Viñas, oncòloga mèdica de l’ICO Girona, i per Teresa Puig, doctora en bioquímica. Totes dues van rebre el xec simbòlic del donatiu de mans del director de la prova, Lluís Comet..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona