Educació

Educació manté una sola línia de P3 a la Gaziel de Sant Feliu

Defensa que, de 201 preinscrits, sols cal recol·locar set infants del centre

L’Ampa diu que ja són cinc més i allarga la tancada

El torcebraç entre l’associació de mares i pares d’alumnes (Ampa) de l’escola Gaziel, a Sant Feliu de Guíxols, i el departament d’Ensenyament perquè s’hi mantinguin les dues línies de P3 el curs vinent continuarà endavant. Ahir es va resoldre l’assignació de places entre els infants preinscrits per les famílies del municipi, 201, segons les dades del director territorial, Martí Fonalleras, que va esgrimir que “la ràtio per a nou grups [ja descomptant el que se suprimiria a la Gaziel] seria de 225 preinscrits”.

Per Fonalleras, la mitjana teòrica d’alumnes per aula el curs vinent, sense el grup que se suprimiria a l’escola, superaria de poc els 22 –lluny del màxim de 25– i hi va afegir que 194 dels 201 preinscrits rebran plaça al centre que havien situat com a primera opció. Va xifrar en només set les famílies que volien escolaritzar fills a la Gaziel i a les quals oferiran una alternativa als altres centres.

L’Ampa no afluixa

El president de l’Ampa, Dani Puntunet, va elevar ahir fins a dotze el nombre dels casos, tot afegint-hi els de cinc preinscrits fora de termini i recordant que el curs vinent hi haurà quatre infants amb necessitats educatives especials a P3 que s’haurien de concentrar en una mateixa classe. Les famílies, que continuaran la tancada com a mínim fins a final de curs, es van reunir ahir al vespre a l’escola amb la idea d’intensificar les protestes. Davant això, Fonalleras diu que tindran en compte la matrícula viva –amb altes al llarg del curs– i que si faltessin places d’aquí a l’inici del curs es podrien replantejar la continuïtat de la línia, tot i que ho veu poc probable, perquè en paral·lel, pel mateix fenomen, també hi ha alumnes que marxen dels centres pel trasllat de les famílies.En aquesta línia, el director territorial diu que si hi ha excés de demanda, s’han habilitat grups addicionals, com en el cas de Lloret a quart de primària. I des del consistori, el regidor d’Educació en funcions, Josep Ramon Llobet, malgrat entendre les dificultats pressupostàries del Departament, es posicionava ahir del costat de la reivindicació de “la posició legítima de les famílies en defensa del sistema educatiu de la ciutat i la seva qualitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona