Societat

Detingudes quinze persones que haurien guanyat més de 185.000 euros amb el cultiu i la venda d’haixix i marihuana

La policia desmantella una organització criminal amb tres cultius a Sant Vicenç dels Horts, Barcelona i el Masnou

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal dedicada al cultiu, tràfic i distribució d’haixix i marihuana amb la detenció de quinze persones. La investigació va començar l’octubre del 2018 amb la intervenció, a la Zona Franca de Barcelona, d’un transport de 22 Kg de marihuana en un vehicle que intentava evitar la policia.

La policia va descobrir que darrere del transport de cabdells de marihuana hi havia una organització liderada per dues persones d’origen serbi que disposaven de tres cultius de cànem interiors a Sant Vicenç dels Horts, Barcelona i el Masnou, a més d’un quart que s’estava instal·lant a Lloret de Mar. Els investigadors calculen que l’organització podria haver guanyat més de 185.000 euros per la venda i distribució de la droga.

Amb les collites dels tres cultius, l’organització tenia droga per traficar i també per distribuir-la al detall des d’una associació cannàbica del districte de Ciutat Vella de Barcelona.

El 29 de maig passat es va fer l’operatiu que va permetre detenir les quinze persones, tres de nacionalitat sèrbia, dos d’espanyola, una d’equatoriana, una de peruana, set d’italiana i una de búlgara com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i d’organització criminal. També es van fer divuit escorcolls domiciliaris al Barcelonès, Baix Llobregat i Maresme.

El dispositiu també va permetre desmantellar l’associació cannàbica i les quatre plantacions on es van intervenir un total de 1.479 plantes de cànem en la fase final de creixemet i 3.683 esqueixos.

A més, es van localitzar 15kg de cabdells de marihuana preparats per a al seva distribució, 22 kg d’haixix i un total de 38.000 euros en metàl·lic.

Els detinguts van passar a disposició judicial el 31 de maig i el jutge va decretar presó per a un d’ells i llibertat amb càrrecs per a la resta. L’operació continua obert a i no es descarten més detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia