Educació

Educació

Trencar fronteres pel medi ambient

L’institut La Garrotxa d’Olot participa amb tres més d’altres països europeus en un projecte Erasmus+ sobre aquest àmbit

Alumnes olotins han compartit experiències amb alumnes islandesos, holandesos i escocesos

Lamentablement, calen iniciatives com ara els Fridays for futur de la jove sueca de 16 anys Greta Thunberg per sacsejar consciències. Ara, quatre instituts han compartit el projecte Erasmus+ Get a grip amb el medi ambient com a eix, que han dut a terme instituts d’Islàndia, Holanda, Escòcia i Catalunya. En aquest últim cas, La Garrotxa d’Olot. L’islandès ha posat l’accent en l’energia; l’holandès, en l’aigua; l’escocès, en els residus i el seu tractament, i el català, en el menjar. És un intercanvi de mobilitat i, en cada cas, l’institut protagonista ha rebut les delegacions dels altres integrades per cinc alumnes i dos professors. Els participants catalans ja han fet totes les estades, que han consistit, segons els casos, en visites (un dic holandès, instal·lacions de geotèrmia a Islàndia, etc.) i tallers relacionats amb la matèria en qüestió.

L’equip de l’institut La Garrotxa ha estat especialment original convertint en periodistes especialitzats en medi ambient tots els participants. Això s’ha materialitzat en equips de tres alumnes catalans (ha estat obert a tots els de tercer d’ESO del centre olotí) i un de cadascun dels instituts visitants, que han creat un vídeos de la seva activitat documental. Han visitat el mercat d’Olot, on han conegut la iniciativa per reduir la utilització de bosses de plàstic; s’han desplaçat fins a l’Escala, on s’han informat sobre el projecte Sèpia; han visitat la cooperativa La Fageda i El pastor de Riudaura i, finalment, han assistit al taller 0 waste a Barcelona sobre el malbaratament del menjar. El resultat s’ha pogut veure en una projecció conjunta amb premi final: la degustació d’una paella feta amb productes Km 0.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA