Societat

La fiscalia veu un tracte de favor a Oriol Pujol per la concessió d’un règim de semillibertat

El fiscal insta el Jutjat de Vigilància Penitenciària a deixar sense efecte l’aplicació de l’article 100.2 a l’exsecretari general de CDC

Considera que la Generalitat l’excarcera per ser el fill de l’expresident

La fiscalia s’oposa a la decisió de la Junta de Tractament de Can Brians 1 de concedir un règim de semillibertat a l’ex-secretari general de CDC Oriol Pujol Ferrusola, condemnat a dos anys i mig de presó per corrupció pel cas de les ITV. El fiscal considera que Pujol rep un tracte de favor per part de la Generalitat perquè és fill de l’expresident Jordi Pujol.

En un escrit adreçat al Jutjat de Vigilància Penitenciària número 2 de Catalunya, el ministeri públic critica que s’hagi aplicat a l’expolític l’article 100.2 del reglament penitenciari –pel qual pot sortir a treballar i fer voluntariat social– pocs dies després que es el jutjat revoqués la seva decisió inicial de concedir-li el règim obert. El fiscal apunta que, en el cas de Pujol, amb aquesta mesura gaudeix fins i tot d’una “amplitud horària més gran” que amb el règim obert.

En aquest sentit, considera que “ens trobem davant un tercer grau encobert i una total falta de respecte” per part de les institucions penitenciàries a la decisió judicial.

El fiscal recorda que l’aplicació de l’article 100.2, que suposa una flexibilització del segon grau penitenciari, ha de tenir un “caràcter excepcional”. I a parer seu, “l’únic excepcional que concorre en el present supòsit és que l’intern és el fill de l’expresident de la Generalitat de Catalunya” i “membre destacat del partit fundat pel seu pare” (CDC). De fet, vincula aquest suposat tracte de favor a Pujol al fet que Convergència és “l’antecedent directe” del partit que actualment governa la Generalitat.

Segons ell, tot plegat respon a “la decidida voluntat de l’administració de què l’intern romangui el mínim temps a la presó”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia