Societat

Els Mossos acaben el registre a la casa de la dona desapareguda a Terrassa

Els forenses exhumen el cadàver localitzat al jardí i el traslladen per a l’autòpsia

L’exparella de Mònica Borràs i autor confés del crim és traslladat a comissaria després d’assistir al registre

Els Mossos d’Esquadra han donat per finalitzat el registre a la casa de Mònica Borràs, la veïna de Terrassa que va ser presumptament assassinada per la seva exparella i amagada durant deu mesos al jardí de l’habitatge que compartien, on l’han trobat enterrada. La tasca dels investigadors al lloc dels fets s’ha allargat dos dies sencers, durant els quals s’ha fet un minuciós treball per desenterrar el cos.

Aquest dijous, el registre a la casa s’ha allargat més de set hores i en tot moment hi ha estat present el detingut i autor confés del crim. Els treballs s’han centrat en l’exhumació del cos enterrat al jardí, una tasca que ha requerit de la participació de dos forenses especialitzats en el tractament d’ossos per tal d’intentar recuperar les restes de la manera més íntegra possible i protegir-les per tal que estiguin en condicions de poder practicar-li l’autòpsia posteriorment. A més dels forenses, també hi ha treballat la policia científica i un equip dels Bombers, que també s’ha desplaçat al lloc.

L’aixecament del cadàver s’ha fet pels volts de dos quarts de quatre de la tarda, quan dos operaris dels serveis funeraris de Terrassa s’han endut el cos de la casa i l’han traslladat cap a dependències mèdiques on els forenses tenen previst examinar-lo en les properes hores. Mitja hora més tard, cap a les quatre de la tarda, els Mossos s’han endut el detingut i autor confés. Com ja va fer dimecres i aquest mateix matí de dijous, l’home ha entrat i sortit de la casa a cara descoberta.

Les proves forenses seran claus per determinar si el cadàver trobat al jardí de la casa de Terrassa és el de Mònica Borràs, encara que tots els indicis apunten que així és, i determinar les causes de la mort.

Mònica Borràs, de 49 anys, va desaparèixer el 7 d’agost de l’any passat i la mateixa policia catalana va fer difondre crida a les xarxes socials apel·lant a la colaboració ciutadana per localitzar-la, com fa habitualment amb els desapareguts. El cas, però, ha virat en les darreres hores, després que la policia hagi trobat el cos i l’autor hagi confessat.

Els Mossos d’Esquadra van detenir l’home dimecres, després d’una llarga investigació, i van iniciar ja al domicili del cèntric carrer de la Volta de Terrassa un escorcoll que s’ha allargat fins a primera hora d’aquesta tarda. A darrera hora de dimecres els investigadors localitzaven el cadàver amb l’ajuda d’un georadar i l’exparella confessaria el crim.

Després de la doble jornada d’aquesta setmana al domicili de la parella, la investigació continua oberta i la causa, dirigida pel jutjat d’instrucció número 1 de violència domèstica de Terrassa, està sota secret d’actuacions.

Sense antecedents per violència masclista

Víctima i botxí no tenien cap antecedent per violència masclista anterior a la mort de la dona, segons ha informat aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El jutjat de violència de Terrassa té ara oberta una causa per la mort violenta de Mònica Borràs a mans de qui va ser la seva parella.

Condemna unànime

El cas ha commocionat la cocapital vallesana i ja aquest dijous al migdia un centenar de persones s’han reunit en un minut de silenci davant l’Ajuntament de Terrassa. L’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, ha expressat el sentiment de consternació i indignació de la població i assegura que el consistori no tenia “cap indici previ” que pogués apuntar que hi havia un problema de convivència en aquest domicili.

Aquest dijous al vespre, col·lectius feministes han organitzat una altra concentració a les vuit del vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON