Societat

Assesorament i finançament: eines bàsiques per a pimes

Les petites i mitjanes empreses són el motor de l’economia i necessiten suport per trobar maneres de finançar-se i avançar

Una nova edició de la campanya “Històries dels diners” explica la realitat d’aquest tipus de negocis

Les petites i mitjanes empreses (pimes), són el veritable motor de l’economia, ja que representen un 99,8% del teixit empresarial a l’Estat espanyol i concentren un 66,6% dels llocs de treball. A més generen el 60% del PIB. Segons l’Anuari de la Pime Catalana 2018, aquest tipus d’empreses segueix essent un actor dominant i imprescindible de l’estructura productiva del sector privat: representa el 99,8% de les empreses catalanes, el 61,7% del VAB català exceptuant l’administració pública, defensa i Seguretat Social, i el 69,9% del total d’ocupació.

Segons fonts de Banc de Sabadell, un 25,7% de les pimes han necessitat finançament en els últims sis mesos. La xifra encara és més gran quan es redueix la mostra a pimes amb menys de 10 treballadors. En aquest cas, el percentatge s’eleva fins al 35,4%. Així doncs, finançament i empresa van gairebé sempre units. Des de començar un negoci fins a expandir-lo o llançar un nou producte al mercat, és habitual que una pime necessiti més diners dels que té a la caixa en aquell moment o que, simplement, li convingui demanar un préstec en comptes d’utilitzar els seus propis recursos.

Avui gairebé més d’un 40% de les pimes del país treballen amb Banc Sabadell, un percentatge que s’eleva fins al 70% en el cas de grans corporacions. Per aconseguir aquests indicadors, Banc de Sabadell, aposta per l’especialització en aquest segment. De fet, l’entitat és actualment una referència en banca per a les pimes.

En paraules de Sonia Rico, directora de Màrqueting Operatiu i Publicitat de Banc Sabadell, “A Banc Sabadell creiem important seguir treballant per ajudar als nostres clients a prendre les seves millors decisions econòmiquesper al seu negoci. Per això hem desenvolupat tota una bateria de continguts, eines pròpies, utilitats... (Totes elles en

seronsiguis.com
), centrades en ajudar els negocis a dur a terme els seus projectes. Això unit al fet que tenim un expertise i una proposta comercial segmentada per a aquest col·lectiu que crec és imbatible, estic convençuda de que aquesta segona entrega serà també un èxit”.  

“Històries dels diners”, campanya amb protagonistes

Rico explica que, de nou, amb la campanya “Històries dels diners”, l’entitat bancària vol seguir parlant de la realitat de les pimes, del que importa de veritat als seus representants. “Ens volem dirigir a qui són i han estat històricament la columna vertebral de l’activitat econòmica del banc: les empreses, i concretament en aquest cas ens centrem en els petits negocis. Estic convençuda que aquest segon lliurament serà també un èxit”, conclou Rico.

En el pla digital, Banc Sabadell continua apostant per la generació de contingut i eines que permeten als usuaris prendre millors decisions que afecten directament als negocis. Com diu Ximo Villalba, Director Creatiu de Grey, una de les agències de Banc Sabadell, “el compromís del banc va molt més enllà de l’entorn publicitari, posant a l’abast de tothom un entorn digital d’enorme valor en el qual poder aprendre d’experts en cadascun dels temes, aprofundir mitjançant el contingut editorial i fins i tot gestionar millor un negoci amb les eines habilitades ad hoc . La nova plataforma

seronsiguis.com
segueix creixent cada vegada més per donar resposta als assumptes econòmics més importants en la vida de la gent.

2.847.735
Pymes són les que estan actualment registrades a l’Estat espanyol. 3 4.
10.129.009
Treballadors És el total de persones que tenen feina gràcies a aquest tipus de negoci.
98%
Percentatge 1 que representen les pimes en el total del teixit empresarial


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró