Societat

La víctima de Terrassa va fer fora de casa l’agressor quatre dies abans del crim

El jutge envia a presó provisional sense fiança el detingut pel crim de Terrassa

L’home està acusat d’homicidi i ocultació de cadàver i s’ha negat a declarar en seu judicial

La víctima del crim de Terrassa, Mònica Borràs, havia fet fora de casa el seu botxí només quatre dies abans del crim. Tots dos compartien casa però la seva relació passava per una forta crisi i havien entrat en una “espiral de violència”, segons recull la interlocutòria del Jutjat de Violència sobre la Dona de Terrassa que aquest divendres ha ordenat l’ingrés a presó sense fiança de l’acusat. El 3 d’agost de 2018 tots dos es van agredir mútuament i l’home va acabar passant la nit en un càmping. Només quatre dies després, una nova baralla va acabar amb la mort de la dona. Segons hauria confessat l’home als investigadors –davant el jutge no ha declarat–, la va colpejar amb una destral fins a matar-la, el 7 d’agost a primera hora del matí. Durant aquell mateix dia es va encarregar de totes les feines de paleta per amagar el cos de la dona sota el terra del pati de la casa.

El Jutjat de Violència sobre la Dona de Terrassa ha ordenat l’ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança de l’home detingut per haver mort la seva exparella i haver amagat el cadàver al patí de la casa on vivien. L’home, que durant l’escorcoll de dimecres hauria confessat el crim als investigadors s’ha negat a fer-ho davant el jutge i s’ha acollit al seu dret a no declarar. Segons ha avançat l’ACN, l’home hauria mort Mònica Borràs l’agost de 2018 amb una destral i, per tal d’amagar el cos, va aixecar les rajoles del pati de casa i va fer un forat al terra per fer-la desaparèixer. Després ell mateix hauria tornat a cimentar i enrajolar el pati. Els Mossos han traslladat el detingut a les 10 del matí als Jutjats de Terrassa i poc després de les 12 del migdia el furgó policial ja enfilava camí de la presó.

Mònica Borràs, de 49 anys, va desaparèixer el 7 d’agost de l’any passat i la mateixa policia catalana va fer circular un missatge a través de Twitter demanant ajuda per trobar-la, com fa habitualment amb els desapareguts. En aquesta crida, a més, es feia notar que la dona patia algun problema de salut, ja que s’especificava que necessitava medicació.

El seu excompany hauria explicat llavors a la policia que la dona es va enfadar i fruit d’un rampell va marxar de casa sense endur-se res. La versió no va convèncer els investigadors, que des d’un primer moment van sospitar de l’home. Tal com imaginaven els Mossos, la víctima mai va arribar a sortir de casa.

L’home l’hauria mort amb una destral, segons fonts pròximes al cas consultades per l’ACN. Després, es va dedicar a aixecar el terra del patí de la casa, va retirar les rajoles i va excavar un forat, just perquè i cabés el cos. Ell mateix va tornar a cimentar i enrajolar la terrassa i durant els darrers deu mesos hauria fet vida normal al domicili.

L’home hauria aprofitat la llarga investigació de deu mesos que s’ha trigat en resoldre el cas per intentar eliminar qualsevol mena de prova i hauria netejat a fons la casa i repintat algunes parts. Finalment, però, l’escorcoll al domicili autoritzat pel jutge ha permès descobrir el pla de l’homicida.

Víctima 1.001

La delegació del govern espanyol per a la violència de gènere ha comptabilitzat ja aquesta mort com un nou cas de crim masclista, arribant als 1.001 casos a tot l’Estat. La delegada a Catalunya, Teresa Cunillera, ha lamentat els fets, ha expressat el condol a la família i ha subratllat la determinació de l’executiu espanyol en l’erradicació de la violència masclista, apel·lant a la lluita unitària contra aquesta xacra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS