Educació

Un alumne de Cervera obté la nota més alta de la Selectivitat amb un 9,9

Més del 96% dels estudiants supera les proves d’accés a la universitat amb una mitjana de 6,6

Un alumne de l’Institut Antoni Torroja, de Cervera, ha obtingut la nota més alta de la Selectivitat, un 9,90, i prop de 700 estudiants rebran les distincions per haver aconseguit una nota igual o superior a 9. Més del 96% dels estudiants presentats han superat les proves d’accés a la universitat (PAU). Un total de 33.944 estudiants es van presentar a les proves que van tenir lloc el 12, 13 i 14 de juny; d’aquests, 29.243 es van examinar de la fase general i 4.701 només de l’específica. La nota mitjana global de les PAU (fase general) és de 6,617. Dels estudiants que han cursat segon de batxillerat, 27.554 (97,36%) podran accedir el curs que ve a la universitat. La nota mitjana de les PAU d’aquests estudiants és de 6,638. La nota mitjana de l’expedient de batxillerat és de 7,43 i la d’accés a la universitat, que es calcula sobre la base del 60% corresponent a l’expedient de batxillerat i del 40% de la nota de la fase general de les proves, és de 7,115.

Dels 4.701 estudiants que només s’han examinat de la fase específica, 1.922 aptes procedeixen de batxillerat i 1.784 de cicles formatius de grau superior (CFGS). El percentatge d’aquests alumnes de la fase específica aprovats ha estat del 88,21% en el cas d’alumnes de batxillerat i del 70,74% pel que fa a estudiants de cicles formatius de grau superior (CFGS).

Les notes més altes

La nota més alta és d’un 9,90 i l’ha obtinguda un alumne de l’Institut Antoni Torroja, de Cervera, que s’ha examinat a la Universitat de Lleida. Amb una nota de 9,8, hi ha quatre alumnes: un que s’ha examinat a la Universitat de Barcelona, de l’Escola Joan Pelegrí; una alumna de la Universitat de Girona, de l’Institut Jaume Vicens Vives; i dos alumnes examinats a la Universitat de Lleida: un de Cervera, de l’Institut Antoni Torroja, i un altre de Sort, estudiant a l’Escola Episcopaliana Mare de Déu de la Acadèmia.

La qualificació més alta obtinguda entre els examinats a la Universitat Politècnica de Catalunya i a la Universitat Pompeu Fabra ha estat d’un 9,7 i correspon, respectivament, a un alumne de Gelida (Anoia), de l’Institut Gelida, i a una alumna de Sant Vicenç de Montalt (Maresme), de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró.

A les seus de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat Rovira i Virgili, la qualificació més alta ha estat un 9,6, aconseguida, respectivament, per un alumne de Terrassa, de l’Escola Cingle; i una alumna de Tortosa, de l’Institut Dertosa.

En aquesta convocatòria, 693 alumnes, 406 noies i 287 nois, rebran la distinció que atorga el Govern als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de les PAU. L’acte de lliurament tindrà lloc el divendres 19 de juliol a Barcelona. La preinscripció universitària es pot formalitzar fins el dia 1 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona