Societat

Jutgen set nois per haver abusat sexualment i en grup d’una menor

Els fets van passar a Manresa el 2016

La fiscalia encara no acusa de violació tot i que la van penetrar

La fiscalia manté la petició de penes d’entre 10 i 12 anys de presó per a sis dels set acusats d’abusar sexualment d’una menor de 14 anys a Manresa el 2016 que ahir van començar a ser jutjats a l’Audiència de Barcelona. La fiscalia de moment no els acusa de violació o agressió sexual, tot i que les peticions de pena podrien canviar i la tipologia del delicte també després de la declaració, avui i a porta tancada, de la víctima, que continua sent menor d’edat. Si se’ls imputés un cas de violació les penes podrien ser de 20 a 25 anys de presó per a cadascun d’ells.

Els sis acusats en la primera sessió del judici van negar haver tingut relacions sexuals amb ella, i un d’ells fins i tot va assegurar que ni la coneixia. Aquest acusat, B.A.M.C. és un noi per a qui la fiscalia demana més pena i que, segons l’escrit de l’acusació, hauria estat el primer a penetrar la menor i a suggerir als altres que fessin el mateix. En les proves d’ADN practicades a la roba de la víctima, s’hi va trobar fluid d’un dels processats, D.D.R.L, que és qui ha estat més temps en presó preventiva, vint mesos. Els altres se n’hi han estat onze. En la primera de les tres sessions de judici, els set acusats del cas van reconèixer haver estat a la festa on, segons va denunciar la víctima, s’hauria produït la violació múltiple. Segons l’escrit de la fiscalia, la menor estava sota els efectes de l’alcohol i les drogues quan un dels acusats, B.A.M.C., se la va endur a una caseta annexa i la va penetrar. Al cap d’una estona va anar a buscar la resta d’acusats i, adreçant-se a un d’ells, li va dir: “Et toca a tu, quinze minuts cadascun.” Tots la van penetrar i dos d’ells, a posteriori, van abusar-ne de nou. Hi ha una setena persona acusada a qui el ministeri públic no li imputa l’abús sexual, sinó un delicte d’omissió del deure d’impedir-ho, ja que no l’hauria penetrat però es va quedar mirant mentre es masturbava. Tots els acusats van negar que, com recull l’escrit de la fiscalia, M.A.T.R. exhibís una pistola de fogueig i amenaces els presents a la festa que, si parlaven, “tindrien problemes”.

LA XIFRA

20-25
anys
de presó podria ser la condemna per a sis dels set joves si el fiscal canvia el delicte d’abús pel d’agressió sexual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia