Societat

Presó per a tres joves acusats d’haver violat una noia a Cambrils

Els fets van passar en un domicili del municipi durant la revetlla de Sant Joan

El jutge considera que hi ha risc de fuga dels detinguts i manté l’empresonament sense fiança

El titular del jutjat número 3 de Reus va ratificar-se ahir en deixar en presó preventiva i sense fiança els dos joves residents a Salou i un tercer veí de Cambrils mentre s’investiga la presumpta violació en grup a una noia per la revetlla de Sant Joan. Segons la interlocutòria judicial, la víctima va anar a una casa amb un grup de persones en sortir de la discoteca on treballava com a discjòquei, i allà va tenir relacions consentides amb un dels empresonats. Després tots dos van anar a un dormitori i uns minuts després va entrar un altre dels acusats. Hauria estat aleshores quan haurien comès les agressions, i poc després s’hi hauria afegit el tercer presumpte agressor.

El jutge constata que hi ha “clars indicis” de la violació i remarca que la víctima “es va sumir en un estat de xoc per la situació de caràcter intimidatori” quan dos dels joves van començar a penetrar-la sense el seu consentiment abans que s’afegís el tercer agressor a la violació.

Davant les súpliques de la noia perquè la deixessin estar, els dos primers se’n van anar, però el tercer la va continuar agredint i la va agafar pel braç impedint que marxés. Poc després, la víctima va poder demanar auxili a una amiga que va entrar a l’habitació i va aconseguir que sortís del llit tot i l’oposició de l’agressor. Totes dues se’n van poder anar i van denunciar el cas als Mossos d’Esquadra, que van aplicar el protocol per agressió sexual i van detenir els tres violadors.

Els acusats van declarar davant del jutge de guàrdia el 27 de juny i el magistrat ja va decretar presó provisional comunicada i sense fiança, ratificada ahir pel risc de fuga dels tres detinguts, tal com demanaven el fiscal i l’advocat de la víctima.

Segons la interlocutòria, queda acreditat que es va produir una relació sexual en grup i que, després dels fets, la denunciant estava “plorosa, abatuda i en estat de xoc”. A més, l’informe forense i la documentació sanitària defineixen patologies compatibles amb els fets. Pel jutge es manté el risc de fuga tenint en compte que els tres detinguts s’enfronten a penes de fins a 15 anys de presó. “En vista de l’espassa de Dàmocles que tenen sobre ells, sostraure’s de l’acció de la justícia sembla que sí que és una opció”, s’apunta a l’escrit.

Ahir al vespre, unes 200 persones es van concentrat davant l’Ajuntament de Cambrils per rebutjar aquesta violació grupal. Convocades pel col·lectiu feminista local Les Filomenes van demanar més implicació de tothom per eradicar els comportaments sexistes i la violència vers les dones.

Pla de xoc per la igualtat

Precisament ahir el govern va aprovar el pla estratègic per avançar en les polítiques per la igualtat de gènere amb un total de 326 actuacions els pròxims quatre anys per impulsar en tota l’administració les polítiques de transversalitat de la perspectiva de gènere.

Un dels eixos del pla és continuar treballant en el programa d’intervenció contra la violència masclista, ja que la discriminació de les dones en tots els àmbits és la causa real de la violència contra les dones i els infants. La programació econòmica per al 2019, certificada per les secretaries generals dels 13 departaments, se situa al voltant dels 72,5 milions d’euros.

LA XIFRA

15
són els anys de presó amb què es pot arribar a castigar un delicte d’agressió sexual amb penetració.€

LA DATA

27.06.19
Dia en què van declarar els joves davant del jutge, que ja va decretar presó provisional comunicada i sense fiança

Detingut per haver agredit sexualment un nadó

Els Mossos d’Esquadra van detenir dilluns a la tarda un jove de 18 anys de Palafrugell per haver agredit sexualment un nadó de 13 mesos a qui feia de cangur. La mare del bebè el va portar al metge i, durant la revisió pediàtrica, els professionals sanitaris de l’hospital de Palamós van detectar que podria haver estat víctima d’una agressió sexual. Immediatament un metge forense va explorar el nadó i va confirmar que les lesions serien compatibles amb una presumpta agressió sexual. Els Mossos d’Esquadra van detenir el sospitós, que és un amic de la família del nadó que solia tenir-ne cura. Està previst que el detingut passi demà a disposició judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia