Societat

Els alumnes dels nous instituts escola ja podran plegar després de dinar

Ensenyament iniciarà una racionalització de l’horari per no fer menjar tard l’alumnat de l’ESO

Retirada de concerts a les escoles que segreguen, el 2021

Els alumnes que començaran l’ESO a partir del mes de setembre que ve en els nous 25 instituts escola sortiran després de dinar. Els instituts hauran d’oferir un servei de menjador, segons va confirmar ahir el Departament d’Educació, que va assegurar que comença una tendència cap a un nou model d’horaris més saludables. Ara i pels horaris compactes que fan la majoria d’instituts, la majoria d’alumnes surten a les tres de la tarda de l’institut i, per tant, dinen tard. “És inacceptable que hi hagi alumnes que arribin a les quatre o a quarts de cinc de la tarda a casa sense haver menjat un plat en condicions des de, potser, la nit anterior”, va lamentar ahir Carles Martínez, secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Educació.

Precisament fa pocs dies la Fundació Jaume Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica van llançar una nova proposta d’horaris escolars i van aconsellar reduir la pausa al migdia, acabar abans les classes i que les activitats extraescolars acabin, com a molt tard, a les sis de la tarda. Asseguren aquests dos moviments que és un horari més saludable tant per als alumnes com per als professors. A infantil i primària, les dues entitats proposen una entrada flexible entre les vuit i quarts de deu del matí, classes fins a quarts d’una i que l’estona per dinar s’acabi a quarts de tres i les classes de la tarda, a les quatre. A ESO, proposen classes de nou a una, dinar d’una a dues i, alguns dies a la setmana, continuar les classes fins a les quatre.

El govern, va confirmar ahir Carles Martínez, també preveu de cara al curs 2020/2021 eliminar els concerts a les escoles que segreguen per sexe i, també, per motius econòmics. El govern està preparant un decret per eliminar aquests concerts, va dir el secretari de Polítiques Educatives, que hi va afegir que els criteris per decidir quines escoles deixarien de percebre fons públics es basaran en les conclusions de les comissions que estan treballant contra la segregació escolar en el marc del Pacte contra la Segregació impulsat pel Síndic de Greuges.

“És clara l’aposta d’Educació contra la segregació i hi ha la voluntat política que els centres que tenen pràctiques segregadores no estiguin concertats”, va dir, tot i que va matisar que la retirada dels fons públics “serà progressiva”.

LA FRASE

No pot ser que els alumnes arribin a les quatre a casa sense haver menjat calent des de la nit abans
Carles Martínez
secretari de Polítiques Educatives d’Educació

L’os de les llengües

Els resultats de les diferents proves externes d’avaluació de les competències bàsiques (a sisè de primària i quart d’ESO) evidencien una consolidació en la qualitat i en l’equitat dels resultats en acabar els ensenyaments obligatoris, va dir ahir el Departament d’Educació.

Totes les competències avaluades presenten una evolució favorable i mostren la consolidació de l’equitat del sistema, d’acord amb les recomanacions d’Europa per al 2020, que marquen el 15% com a referència per establir el percentatge màxim d’alumnat que no pot assolir una competència. De l’anàlisi dels resultats es desprèn que no hi ha cap competència que presenti un nivell del 16% de no assoliment i que, en la majoria dels casos, se situen entre el 10 i el 14%.A sisè de primària l’alumnat que es troba en el nivell baix d’assoliment és el següent: català (12,8), castellà (14,8), anglès (15,4), matemàtiques (13,0) i medi natural (15,7). I a quart d’ESO és: català (10,0), castellà (9,8), anglès (13,6), matemàtiques (11,6) i competència cientificotecnològica (15,1).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat